Ποιες είναι οι καλύτερες δραστηριότητες για ζευγάρια;

Κάνετε με το έτερον ήμισυ κάποιες δραστηριότητες μαζί; Είναι συχνές αυτές οι δραστηριότητες; Tις ευχαριστιέστε; Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζεται να περνούν οι δύο σύντροφοι μαζί; O λόγος στην Ψυχοθεραπεύτρια, Μαρίνα Μόσχα…

Λέμε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος που καθορίζεται με τον αριθμό των ωρών, χρειάζεται όμως να είναι ποιοτικός, καθώς το ζευγάρι μαθαίνει να λειτουργεί μέσα στο «δικό του χρόνο», να έρθουν πιο κοντά και να μάθει ο ένας με τον άλλον, να ενισχυθεί ο δεσμός τους, η οικειότητα, η εγγύτητα. Επιπλέον μαθαίνετε περισσότερα για τα ενδιαφέροντα, τις προτιμήσεις αλλά και τις αξίες του καθενός ενώ παράλληλα μπορείτε να δείτε αν τελικά ταιριάζετε στα βασικά κομμάτια μιας σχέσης, αν επικοινωνείτε. Επίσης μέσα από κοινές δραστηριότητες, διασκεδάζετε, χαλαρώνετε και ξεφεύγετε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας απολαμβάνοντας τον ποιοτικό σας χρόνο, κάτι που είναι σημαντικό για τη διατήρηση μιας υγιούς σχέσης. Ακόμα περισσότερο τα νέα ζευγάρια, όπου μέσα από τις δραστηριότητες φτιάχνουν τις κοινές τους αναμνήσεις, ενισχύοντας τη σχέση τους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα κάνετε όλα μαζί επειδή για παράδειγμα, ο χρόνος είναι λίγος αλλά πρέπει να έχετε και κοινές δραστηριότητες. Αντίθετα, αν αυτό ισχύσει, στο τέλος θα πνίξετε τη σχέση σας.

Σε αρκετά ζευγάρια αρέσει να παίζουν παιχνίδια, σε άλλα πιο αθλητικές δραστηριότητες, πχ. τρέξιμο, ποδηλασία, κλπ., άλλα πάλι προτιμούν να συζητούν, να μαγειρεύουν, κλπ. Εσείς θα επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στη δική σας σχέση, δοκιμάζοντας δραστηριότητες όπου θα νιώθετε και οι δύο καλά και πολλές φορές κάνοντας συνδυασμό δραστηριοτήτων. Φτάνει να περνάτε χρόνο μαζί – χωρίς να το παρακάνετε όμως, καθώς χρειάζεται και η αυτονομία και ανεξαρτησία του κάθε μέλους της σχέσης.

Κάποια από τα κριτήρια επιλογής είναι τα παρακάτω:
• Είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε μαζί;
• Είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε τακτικά;
• Είναι ευχάριστο (ή τουλάχιστον όχι δυσάρεστο) και για τους δύο σας;
• Είναι κάτι που σας επιτρέπει να επικοινωνείτε με έναν υγιή και παραγωγικό τρόπο;

Χρειάζεται να νιώθετε ελευθερία στις δραστηριότητες, να τις έχετε επιλέξει από κοινού – ακόμα και αν προτείνει ο ένας κάποια που δεν αρέσει στον άλλον, μπορεί να την δοκιμάσει και να εκφράσει πώς νιώθει στη συνέχεια.

Τέλος, να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι αυτό που λειτουργεί στο ένα ζευγάρι μπορεί να μην λειτουργεί στο άλλο. Άρα, χρειάζεται πειραματισμός έως ότου δουν οι δυο σύντροφοι με τι νιώθουν καλύτερα. Κάθε σχέση είναι μοναδική και θα πρέπει να εκτιμάται και να λαμβάνεται υπόψη η μοναδική της σύνδεση.

Read More

And More