9 λόγοι που οδηγούν στην απιστία!

Απιστία! Ο φόβος και ο τρόμος μιας σχέσης. Κι ένα “γιατί” που σε στοιχειώνει και δεν μπορείς να ξεπεράσεις. Η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα καταγράφει τους λόγους που οδηγούν κάποιον στην απιστία και δεν έχεις παρά να φροντίσεις -όσο γίνεται, αν γίνεται, όταν γίνεται- ώστε να την αποφύγεις! Γιατί όταν ξέρεις τις αιτίες που ωθούν κάποιον στο να απιστήσει μπορείς να προλάβεις το κακό ή τουλάχιστον να προσπαθήσεις…

Στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων ο άνδρας, ως πολυγαμικό ον, είναι αυτός που οδηγείται συχνότερα στην απιστία σε σχέση με τη γυναίκα. Αντίθετα με την κοινή αντίληψη πως το κίνητρό του είναι πάντα το σεξ και η αναζήτηση του “νέου και του διαφορετικού”, παρακάτω ακολουθούν κάποιοι από τους λόγους που απιστεί ένας άνδρας. Λόγοι που είναι ίσως πιο περίπλοκοι και όχι τόσο επιφανειακοί:

1. Το φτωχό σεξ

Ας ξεκινήσουμε από το σεξ που τόσος ντόρος γίνεται αλλά και που είναι πραγματικά τόσο σημαντικό για την επιβίωση της σχέσης! Όταν λέμε φτωχό σεξ, εννοούμε την πιθανότητα, ο ίδιος να μην λαμβάνει σεξουαλική ικανοποίηση μέσα στο πλαίσιο της σχέσης, όπως θα το ήθελε, είτε λόγο μειωμένης συχνότητας των ερωτικών επαφών είτε λόγο της κακής ποιότητάς τους. Η έλλειψη πρόκλησης, προκαταρκτικών παιχνιδιών ή οι ανεκπλήρωτες φαντασιώσεις του, στοιχεία που ερωτικά τον ανυψώνουν, είναι άκρως απαραίτητα. Αν επικοινωνούσατε όλα όσα σεξουαλικά επιθυμείτε -ενδεικτικά τις φαντασιώσεις σας- μήπως ήταν καλύτερα τα πράγματα;

2. Η ελλιπής συναισθηματική επαφή
Ναι, και ο άνδρας μπορεί να νιώσει ότι παραμελείται συναισθηματικά, ότι δεν είναι σημαντικός για την σύντροφό του, σε σχέση με παλαιότερα. Ειδικά όταν μιλάμε για οικογένεια, όπου η γυναίκα δίνεται ολοκληρωτικά στα παιδιά της ή ακόμα και σε άλλους τομείς της ζωή της, όπως είναι η καριέρα της. Οι άνδρες, όπως λέει και ο λαός, μένουν πάντα μωρά, επομένως, η περιποίηση και η φροντίδα είναι στοιχεία απαραίτητα γι’ αυτούς.

3. Η ύπαρξη ενός σεξουαλικού προβλήματος
Αρκετά συχνά όταν ένας άνδρας έρχεται αντιμέτωπος με ένα πρόβλημα σεξουαλικής φύσεως, κυριεύεται από την επιθυμία να έρθει σε επαφή με μια άλλη γυναίκα, ώστε να καταλάβει που πρέπει “να αποδώσει τις ευθύνες”. Έτσι, θα έχει την ευκαιρία να ελέγξει και να διαπιστώσει, εάν το πρόβλημα αφορά μόνο στις ερωτικές επαφές με τη σύζυγό του ή γενικεύεται με όλες τις σεξουαλικές παρτενέρ.

4. Η παραμελημένη γυναικεία εικόνα
Σκεφτείτε να βλέπατε κάθε φορά το σύντροφό σας ατημέλητο, απεριποίητο, με πλήρως παραμελημένη την εξωτερική του εμφάνιση. Θα αισθανόσασταν οτιδήποτε σεξουαλικό για εκείνον; Μάλλον όχι!

5. Ο στρεσογόνος τρόπος ζωής
Το συνεχές άγχος της καθημερινότητας, η ανεργία, οι επαγγελματικοί προβληματισμοί, οι δυσκολίες, οι απαιτήσεις που δεν τελειώνουν ποτέ, αποτελούν μερικούς από τους παράγοντες που είναι ικανοί να οδηγήσουν τον άνδρα στη διαφυγή με έναν ευχάριστο, απολαυστικό τρόπο. Η απιστία φαντάζει ως προσωρινό αγχολυτικό που ανακουφίζει από την καθημερινή πίεση που βιώνει και αυτό γιατί με μια παράνομη παρουσία, δεν χρειάζεται ούτε να ανοιχτεί, ούτε να επικοινωνήσει, απλά να αφεθεί! Αναλογιστείτε λοιπόν, τι κλίμα επικρατεί μέσα στο σπίτι σας; Μήπως γκρινιάζετε παραπάνω από όσο πρέπει; Μήπως σας έχει ρουφήξει η ρουτίνα και ο ρόλος σας ως δυο εραστές έχει εξαφανιστεί;

6. Η επικριτική και γκρινιάρα σύντροφος
Αν όλη μέρα γκρινιάζετε, απαξιώνετε, κριτικάρετε, υποτιμάτε τον άνθρωπό σας, θέτετε μικρά λιθαράκια, οδηγούμενοι στο μονοπάτι της αποξένωσης. Είναι φυσικό επόμενο, ένας άνδρας που ερχόμενος στο σπίτι αντιμετωπίζει τη γυναίκα στρατηγό, να αισθάνεται την ανάγκη να τρέξει μακριά, προκειμένου να αποφύγει την ψυχολογική κακοποίηση του.

7. Η δεδομένη σύντροφός – Μητέρα
Εάν έχετε μετατραπεί στην ιδανική μητέρα του νούμερο 2, αλλάξτε αμέσως τακτική. Η γυναίκα που περιποιείται τον άνδρα της σαφώς και αποτελεί την ιδανική σύντροφο, ωστόσο μην μένετε μόνο εκεί. Η φλόγα, η ανανέωση -σεξουαλική και επικοινωνιακή- είναι εξίσου σημαντικά στοιχεία που θα κάνουν τον άνδρα να βρίσκεται σε ερωτική εγρήγορση. Αν δίπλα του έχει συνεχώς μια γυναίκα που του θυμίζει τη μητέρα του και όχι ερωτική παρτενέρ, είναι αναμενόμενο να την αναζητήσει αλλού.

8. Κρίση μέσης ηλικίας
Ο χρόνος κυλάει και αφήνει αδίστακτα τα σημάδια του. Η διαφορά είναι αισθητή πια στην εικόνα του, στο πως αισθάνεται, η όρεξη και η διάθεσή του έχουν μειωθεί σημαντικά συγκριτικά με την εποχή της πρώτης νιότης που πέρασε… και κάπου εκεί, έρχεται να τονώσει το εγώ του η νεανική γυναικεία παρουσία, ως αντικαταστάτρια, ίσως και της συζύγου του, πείθοντας τον ότι είναι ο κατάλληλος τρόπος να επαναφέρει την χαμένη ζωντάνια, σαν μια δεύτερη ευκαιρία στη διασκέδαση.


9. Απλά ανώριμος!

Υπάρχει και εκείνος που απλά θα απιστήσει για να απιστήσει, είτε γιατί είναι στο DNA του όπως προσπαθεί να αποδείξει και η επιστήμη, είτε γιατί θεωρεί πως όσο δεν το καταλαβαίνει η σύντροφος του, μπορεί ελεύθερα να καλοπερνάει… Δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τι συνέπειες θα επιφέρει η παρασπονδία του, αν “η παράνομη βόμβα σκάσει” στη σχέση τους.

/

Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας 210 7.79.79.79 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00)
www.askitis.gr

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164