Ερωτεύτηκες το καλοκαίρι; 6 σημάδια που δείχνουν πως θα κρατήσει και μετά τις διακοπές

Τι γίνεται αν οι ευκαιριακές γνωριμίες που είχατε στο μυαλό σας για να περάσετε ένα όμορφο καλοκαίρι χωρίς δεσμεύσεις και υποχρεώσεις πάρουν διαφορετική τροπή; Τι συμβαίνει αν οι σύντροφοι αναπτύξουν κάτι πιο βαθύ από μια απλή περιστασιακή σχέση που ίσως εξελιχθεί σε μια όμορφη σχέση στο μέλλον; Μπορεί να συμβεί αυτό;

  • Μοίρασμα: Αν έχετε αρχίσει να μοιράζεστε προσωπικά ζητήματα, ενδεχομένως έχετε αρχίσει νοιάζεστε αληθινά ο ένας για τον άλλον αυξάνοντας τις πιθανότητες να είστε μαζί περισσότερο από ένα μόνο καλοκαίρι!
  •  Είστε συναισθηματικά συνδεδεμένοι: Ξέρετε ότι είναι κάτι περισσότερο από ένα φλερτ όταν θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο ο ένας με τον άλλον. Το σεξ δεν είναι το μόνο πράγμα με το οποίο ασχολείστε. Κάνετε και οι δύο πιο ουσιαστικές συζητήσεις και αναπτύσσετε μια συμπάθεια ο ένας για τον άλλον.
  • Γίνεστε φίλοι ο ένας με τους φίλους του άλλου: Αν προσκληθείτε να κάνετε παρέα ο ένας με τους φίλους του άλλου, είστε έτοιμοι και οι δύο να περάσετε στο επόμενο επίπεδο. Συνήθως συστήνουμε ή μας συστήνουν στους φίλους μόνο όταν είμαστε ξεχωριστοί για αυτό το άτομο και το αντίστροφο. Η επικύρωση από τους φίλους λειτουργεί σαν το πράσινο φως για το ότι είστε μαζί.
  • Αναζητάτε την αποκλειστικότητα μεταξύ σας: Όταν κάνετε αβίαστα ο ένας τον άλλον να νιώθει άνετα, όταν προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε ο ένας τον άλλον κάτι φαίνεται να έχει αλλάξει ανάμεσά σας.
  • Αποφεύγετε τους ιστότοπους γνωριμιών: Δεν ανταποκρίνεστε πλέον σε ιστότοπους γνωριμιών και συμμετέχετε σε πιο ουσιαστικές συζητήσεις από το απλό φλερτ.
  • Επικοινωνείτε, συζητάτε: Έχετε αρχίσει να μιλάτε αρκετά συχνά για το κοινό σας – έστω και κοντινό μέλλον. Για παράδειγμα, σχεδιάζετε διακοπές μαζί ή πηγαίνετε σε ένα μουσικό φεστιβάλ τον επόμενο μήνα… Μπορεί να είναι μια περιστασιακή συζήτηση, αλλά ίσως σας πηγαίνει σε άλλο επίπεδο. Τα σημάδια είναι λεπτά αλλά σίγουρα!

Και αν μόνο ο ένας αισθάνεται τα παραπάνω και όχι και οι δύο;

Τότε, μάλλον η κατάστασή έχει ξεφύγει για τον έναν από εσάς. Θυμηθείτε τους λόγους για τους οποίους προτιμήσατε να κάνετε μία τέτοιου είδους «ανέμελη και χωρίς δέσμευση σχέση».

  • Για να απολαύσετε το παρόν. Θέλατε απλώς να ζήσετε τη στιγμή και να απολαύσετε, να διασκεδάσετε, να νιώσετε και λίγο τον ρομαντισμό που έχει να σας προσφέρει. Ξέρατε ότι έχει ημερομηνία λήξης, ήταν
    μόνο για λίγο και θέλατε να το αξιοποιήσετε στο έπακρο.
  • Για να δημιουργήσετε αναμνήσεις που θα κρατήσουν όμως μία ζωή. Η αίσθηση των πεταλούδων στο στομάχι σας, οι τρελοί χρόνοι μαζί με το πάθος και τον ρομαντισμό – όλα αυτά συνθέτουν διασκεδαστικές
    αναμνήσεις που θα αγαπάτε για πολύ καιρό!
  • Για να επωφεληθείτε από τα οφέλη στην υγεία. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η χαρά, τα φιλιά, το σεξ και ο πόθος βοηθούν στη μείωση του στρες και στη βελτίωση της συνολικής ψυχικής και σωματικής μας υγείας, καθώς εκκρίνονται ορμόνες που σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα.

Μειονεκτήματα των περιστασιακών γνωριμιών:

Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, το ίδιο και οι περιστασιακές αυτές γνωριμίες. Από τη μια πλευρά, μπορεί να είναι εξαιρετικά διασκεδαστικές και γεμάτες ενθουσιασμό, και από την άλλη, μπορεί να μετατραπούν σε πλήρη καταστροφή. Ας δούμε πέντε τρόπους με τους οποίους μπορεί να καταλήξουν να είναι λάθος για εσάς.

  • Μπορεί να σας απορροφήσουν και να σας αποσπάσουν την προσοχή. Πολύ ωραίες οι αγκαλιές κάτω από τα αστέρια και είναι φυσικό να ξεχάσετε τους φίλους και την οικογένειά σας δημιουργώντας αναμνήσεις. Αν όμως εξαφανιστείτε, μάλλον όταν τελειώσει όλο αυτό θα ψάχνετε και για νέους φίλους, όταν τελειώσει το καλοκαίρι.
  • Μπορεί το συγκεκριμένο άτομο να μην σας ταιριάζει. Μπορεί να είναι όλα ρομαντικά αρχικά, αλλά το άλλο άτομο μπορεί να καταλήξει να σας αγνοεί εντελώς μέσα σε λίγες μέρες, μετατρέποντας την χαρούμενη και ονειρική καλοκαιρινή περιπέτεια σε έναν ιδρωμένο εφιάλτη!
  • Μπορεί να πληγωθείτε. Αν εσείς ελπίζετε ότι ίσως να καταλήξει σε κάτι πιο ουσιαστικό και μόνιμο και το άλλο άτομο δεν θέλει να δεσμευτεί μαζί σας – σίγουρα θα σας ραγίσει την καρδιά. Επομένως, είναι πάντα καλή ιδέα να αναλογιστείτε τι θα κάνετε αν τα πράγματα σοβαρέψουν ή αν συμβεί το αντίθετο – ο άλλος δει τη σχέση αυτή πιο σοβαρά και σας «κυνηγάει».
  • Οι αναμνήσεις μπορεί να επηρεάσουν τις μελλοντικές σας σχέσεις. Σύντομα καλοκαιρινά ειδύλλια μπορεί να σας οδηγήσουν να συγκρίνετε κάθε μελλοντικό σύντροφο με αυτό το υπέροχο καλοκαίρι, κάτι που σίγουρα δεν θα ήταν το ιδανικό. Ένας μακροχρόνιος σύντροφος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ρομαντικό ιδεώδες κάποιου με τον οποίο δεν αντιμετωπίσατε ποτέ δύσκολες στιγμές.

Κείμενο: Μαρίνα Μόσχα.

Read More

And More