Καλοκαιρινό φλερτ χωρίς δεσμεύσεις VS σοβαρή σχέση: 9 σημάδια για να ξέρεις τι έχεις

Νέα καλοκαιρινά φλερτ και γνωριμίες κυριαρχούν στο μυαλό εκείνων που αναζητούν την ανεμελιά και αποφεύγουν τη δέσμευση. Μία φρέσκια, ρομαντική, διασκεδαστική, περιστασιακή και σύντομη σχέση χωρίς υποχρεώσεις και δεσμεύσεις, η οποία θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο το θερμόμετρο τις καλοκαιρινές μέρες και νύχτες. Τα καλοκαιρινά φλερτ προσφέρουν εξαιρετικές ευκαιρίες γνωριμιών χωρίς την πολυπλοκότητα των μακροχρόνιων σχέσεων και της δέσμευσης. Μήπως αναζητάτε τις έντονες και γεμάτες πάθος νύχτες και την «σχεσιακή ανεμελιά», χωρίς τις ευθύνες της σχέσης; Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μόνο εάν κανείς από τους δύο δεν συνδέεται με τον άλλον συναισθηματικά. Διαφορετικά, αν ο ένας εκ των δύο έχει άλλες προσδοκίες, δημιουργείται πρόβλημα εφόσον ο καθένας ζητάει κάτι διαφορετικό.

Οι καλοκαιρινές ευκαιριακές γνωριμίες διαφέρουν αισθητά από τις σοβαρές σχέσεις. Αλλά αν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι πώς να τις διαχωρίσετε, η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα αναφέρει 9 τρόπους παρακάτω:

1. Κανείς από τους δύο δεν θέλει αποκλειστικότητα: Θέλετε και οι δύο να απολαύσετε όλα τα προνόμια μιας σχέσης χωρίς όμως τις δραματικές στιγμές; Εάν ναι, τότε πιθανότατα είστε κανείς από τους δυο σας δεν θέλει αποκλειστικότητα και δεσμεύσεις. Απλά περνάτε όμορφα ο ένας με τον άλλον και θέλετε να αξιοποιήσετε τις μέρες που θα είστε μαζί, γνωρίζοντας ότι υπάρχει ημερομηνία λήξης.

2. Κάθε ραντεβού είναι μια αυθόρμητη υπόθεση: Δεν υπάρχουν σχέδια και «στημένα» ραντεβού. Ποτέ δεν σχεδιάζετε κάτι ο ένας με τον άλλον εκ των προτέρων. Απλώς βρίσκεστε κάθε φορά που έχετε διάθεση για λίγη διασκέδαση, χωρίς να διαμορφώνετε το πρόγραμμά σας σύμφωνα με το πρόγραμμα του άλλου. Αυτό που κυριαρχεί είναι κυρίως το παρορμητικό στοιχείο που κάνει και τη διαφορά.

3. Πηγαίνετε και οι δύο πολλές μέρες χωρίς καμία επικοινωνία: Κανείς από τους δύο δεν στέλνει μηνύματα ή δεν τηλεφωνεί ο ένας στον άλλο κάθε μέρα όπως συμβαίνει σε μια κανονική σχέση. Μάλιστα μπορεί να μην μιλήσετε μεταξύ σας για μέρες ή και εβδομάδες ακόμα, καθώς δεν είστε προτεραιότητα του άλλου.

4. Αποφεύγετε να ανακοινώσετε οτιδήποτε για εσάς τους δύο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Και γιατί να το κάνετε άλλωστε; Αυτό που έχετε μεταξύ σας είναι κάπως μυστική υπόθεση. Κανείς από εσάς δεν αισθάνεται την ανάγκη να ποστάρει το οτιδήποτε στα social media. Εσείς οι δύο μαζί δεν σημαίνετε τίποτα ο ένας για τον άλλον ακόμα και δεν υπάρχει λόγος να αποκαλύψετε τίποτα σε κανέναν.

5. Διατηρείτε και οι δύο ακόμα προφίλ σε ιστότοπους γνωριμιών: Ναι, γνωρίσατε κάποιον και περνάτε όμορφα μαζί. Παρόλα αυτά, θεωρείτε ακόμα «single» τον εαυτό σας και κατ’ επέκταση και στους ιστότοπους γνωριμιών. Λογικό, εφόσον κανείς από τους δυο σας δεν βλέπει σοβαρά αυτή τη γνωριμία. Άλλωστε αυτή η σχέση υπάρχει μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τη λαχτάρα σας για ρομαντισμό χωρίς καμία προσδοκία δέσμευσης που συνοδεύεται από οποιαδήποτε σοβαρή σχέση. Εξακολουθείτε να θέλετε να γνωρίσετε νέα άτομα και να διατηρήσετε τις επιλογές σας ανοιχτές για πιθανούς συντρόφους.

6. Δεν περνάτε ποιοτικό χρόνο ο ένας με τον άλλον. Αντίθετα, σχετίζονται όλα με τη διασκέδαση. Συναντάτε ο ένας τον άλλον μαζί ή και με φίλους, φλερτάρετε και μετά μάλλον η συνάντηση τελειώνει με τις σεξουαλικές συνευρέσεις σας. Σχεδόν ποτέ δεν πλησιάζετε συναισθηματικά ο ένας με τον άλλον και προτιμάτε να κρατάτε τα πάντα στην επιφάνεια, χωρίς να εμβαθύνετε σε τίποτα.

7. Χωριστοί λογαριασμοί: Λογικό εφόσον δεν θέλετε να επενδύσετε τα χρήματά σας σε κάτι που δεν ξέρετε καν ότι θα διαρκέσει ή όχι. Προτιμάτε, λοιπόν, και οι δύο να μοιράσετε τον λογαριασμό και να μην επιβαρύνετε ο ένας τον άλλον.

8. Δεν μιλάτε ποτέ για το μέλλον: Συναντιέστε, διασκεδάζετε και μετά επιστρέφετε στη ζωή σας. Για αυτό πρόκειται! Ποτέ δεν μιλάτε από καρδιάς μεταξύ σας – πόσο μάλλον για το μέλλον αυτής της σχέσης. Και οι δύο ξέρετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι δεν θα, συνεπώς αυτή η φλόγα που τώρα υπάρχει ανάμεσά σας θα σβήσει μόλις και οι δύο επιστρέψετε στην καθημερινότητα και στις υποχρεώσεις της ή μόλις βρείτε κάτι που θα σας κάνει να δείτε την κατάσταση διαφορετικά.

9. Δεν περιμένετε τίποτα ο ένας από τον άλλον: Κανείς από τους δύο δεν περιμένει τίποτα περισσότερο από διασκέδαση. Δεν είναι σαν μια σχέση όπου θα προσπαθούσε ο ένας να εντυπωσιάσει τον άλλον ή να επιβεβαιωθεί. Ξέρετε και οι δύο ότι είναι κάτι προσωρινό και θέλετε απλώς να το ζήσετε και να το απολαύσετε όσο διαρκέσει.

Read More

And More