Όταν μια γυναίκα “παίζει” και με άλλους. Γιατί το κάνει;

Δεν είναι μόνο οι άντρες, υπάρχουν και αρκετές γυναίκες, οι οποίες παρόλο που είναι σε σχέση, παρόλο που αγαπούν το σύντροφό τους, φλερτάρουν και με άλλους. Γιατί συμβαίνει αυτό; Η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα μας βάζει να μιλήσουμε με τον εαυτό μας…

“Με το σύντροφό μου είμαστε καλά μαζί, περνάμε όμορφα, διασκεδάζουμε, νιώθω πως με καλύπτει. Παρόλα αυτά, αρκετές φορές πιάνω τον εαυτό μου να αναζητά τα βλέμματα άλλων ανδρών και να τα προκαλώ μέχρι που το κατάλαβε και εκείνος και έχασε την εμπιστοσύνη του σε μένα…»

Ήρθε η στιγμή που ο σύντροφός σου ανακάλυψε πως “παίζεις” και με άλλους! Οι συγκρούσεις αρκετές, η εμπιστοσύνη χάνεται, ναι μεν δεν χωρίζετε αλλά δυσκολεύεται να σας εμπιστευτεί ξανά. Και όπως γνωρίζουμε πολύ καλά, η εμπιστοσύνη δύσκολα γκρεμίζεται, δύσκολα όμως χτίζεται ξανά!

Εσύ από την άλλη, γνωρίζεις τους λόγους που “παίζεις” εφόσον όπως λες τον αγαπάς και δεν θέλεις να χωρίσετε; Η εστίαση λοιπόν, χρειάζεται να έρθει σε εσένα, κάνοντας αρκετές δύσκολες ερωτήσεις στον εαυτό σου για το τί θέλεις, τι αναζητάς, τι σε ευχαριστεί από τη μία ενώ από την άλλη χρειάζεται να είσαι και ειλικρινής βέβαια στην …αυτό-εξομολόγησή σου!

Κάποιες από τις ερωτήσεις είναι…
-Πως νιώθεις με τη θηλυκότητά σου;
-Πως νιώθεις με το σώμα σου;
-Νιώθεις ελκυστική;
-Πιστεύεις πως λείπει κάτι από τη σχέση σου;
-Τι ζητάς από το βλέμμα και το θαυμασμό των άλλων;
-Πως είναι η σεξουαλική ζωή με το σύντροφό σου;

Εφόσον δώσεις τις απαντήσεις σου, σκέψου λίγο και κατέληξε στο πως θέλεις να συνεχίσεις. Καταλαβαίνεις ασφαλώς πως αν έχεις “θέματα” με τον εαυτό σου και τη γυναικεία σου εικόνα, αν νιώθεις πως χρειάζεσαι την ανδρική επιβεβαίωση διαρκώς ότι θα επαναλάβεις ότι έκανες και κόντεψες να τον χάσεις!

Μία συγγνώμη δεν είναι αρκετή αν δεν έχεις σκοπό να “παλέψεις” με “ανοιχτά θέματα” που θα επανέρχονται στη διάρκεια της ζωής σου αν δεν κάνεις κάτι για να τα “λύσεις” και να αποδεχθείς την ευθύνη των πράξεών σου. Το θέμα δεν είναι να βρεις τρόπους να δικαιολογηθείς αλλά τρόπους αποδοχής του εαυτού σου, ακόμα και εκείνων των σημείων που “ενοχλούν”. Πέρα λοιπόν από τις πιθανές εξηγήσεις που εκείνος θα θέλει να μάθει, χρειάζεται να είσαι πρώτα από όλα ειλικρινής με τον ίδιο σου τον εαυτό.

Αν παρόλα αυτά, νιώθεις πως είναι μία διαδικασία που “χάνεσαι”, μπορείς να αναζητήσεις βοήθεια ειδικού που θα σε βοηθήσει να δεις τις “σκοτεινές σου πλευρές” αλλά και να μιλήσεις με τον σύντροφό σου, όπου δεν θα μπορεί να καταλάβει το “γιατί” και πιθανά θα είναι θυμωμένος ή/και απογοητευμένος μαζί σου. Το θέμα λοιπόν είναι να βρείτε έναν τρόπο επικοινωνίας μεταξύ σας που θα είναι παραγωγικός και όχι να ανακυκλώνεστε σε παρόμοιες καταστάσεις…

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164