Πώς νιώθει ένας άνδρας όταν ανακαλύπτει ότι μια γυναίκα τον απατά

Οι έρευνες μίλησαν: το 32% των ανδρών και 19% των γυναικών έχουν ή θα ήθελαν να έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις.
Και να που έτυχε να συμβεί και σε σένα…

Τα άγχη της εξωσυζυγικής σχέσης

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Ντόρα Μίνου “Τα άτομα που διατηρούν εξωσυζυγικές σχέσεις βιώνουν συχνά μία δυσάρεστη κατάσταση προσπαθώντας μέσα από δικαιολογίες και ψέματα να μην αποκαλυφτούν αλλά και να “κλέψουν” χρόνο από τη μόνιμη σχέση τους.” Άγχος. Πολύ άγχος. Ειδικά σε έναν γάμο που ο ένας γνωρίζει καλά την καθημερινότητα και τις συνήθειες του άλλου και η αλλαγή γίνεται αμέσω αντιληπτή.

Ο ερινύες
“Φόβος και ενοχή είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα απέναντι στον μόνιμο σύντροφο για τους περισσότερους που διατηρούν μία κρυφή σχέση” επισημαίνει η ψυχολόγος.

Κι αν ο ερωτικός σύντροφος ή η ερωμένη αρχίζει να έχει απαιτήσεις, τότε αρχίζουν τα δύσκολα. Τότε αρχίζει να νιώθει πραγματικά εγκλοβισμένος στις επιλογές του.

Γιατί; Γιατί σύμφωνα με την κ.Μίνου “στις περισσότερες περιπτώσεις τα άτομα που απιστούν δεν επιθυμούν να διαλύσουν το γάμο τους”. Με λίγα λόγια, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα!

Πώς νιώθει ο απατημένος

-Οι συνέπειες της αποκάλυψης της εξωσυζυγικής σχέσης είναι απρόβλεπτες. Ο απατημένος σύζυγος βιώνει συναισθήματα εγκατάλειψης, ταπείνωσης, απογοήτευσης, αδυναμίας και απόρριψης. Νιώθει θύμα, βγάζει θυμό στο σύντροφό του αλλά και στον εαυτό του που δεν είχε αντιληφθεί το γεγονός.

-Τα αρνητικά συναισθήματα είναι αυτά που κυριεύουν μετά την αποκάλυψη της κρυφής σχέσης. Δύσκολα θα προσπαθήσει να αναγνωρίσει και δικές του/της ευθύνες. Κλονίζεται η εμπιστοσύνη και γίνεται δύσπιστος/η για ό, τι θετικό έχει βιώσει με το σύντροφό του /της.
-Η εξωσυζυγική σχέση δεν πληγώνει μόνο τον απατημένο σύντροφο αλλά και τον άλλο. Η ρομαντική αγάπη δεν έχει συνήθως χρονική αντοχή. Η μυστικότητα που χαρακτηρίζει μία σχέση, δημιουργεί δραματικές και διεγερτικές εμπειρίες, χωρίς μακρόχρονη διάρκεια. Η μυθοποίηση της σχέσης στηρίζεται στο ρομαντισμό, την έλλειψη οικειότητας και δέσμευσης, εξαιτίας της μη συμβιωτικής σχέσης, άφθαρτη από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα.
Υπάρχει λύση;

“Υπάρχει δυνατότητα να αποκατασταθεί ο γάμος και η σχέση ακόμη και μετά από μία τόσο τραυματική εμπειρία, αν αντί της ασυγκράτητης έκφρασης αρνητικών συναισθημάτων, υπάρξει διάλογος, αμοιβαία συγνώμη και κατανόηση, ανάληψη ευθυνών και γνήσια διάθεση και από τους δύο συζύγους” τονίζει η ψυχολόγος Ντόρα Μίνου.
Χρειάζεται προσπάθεια, αλλά δεν είναι αδύνατο. Τα ζυγίζεις και αποφασίζεις.

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. TATIANA Σ’ΑΓΑΠΑΜΕ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΚΛΑ.

  2. Είμαστε παντρεμένοι 19 χρόνια με 2 κόρες, 1 μία φοιτήτρια και η άλλη δευτέρα λυκείου, ο αντρας μου, 43 ετών είχε παράλληλη εξωσυζυγική σχέση 1 ολόκληρο χρόνο, με μια γυναίκα 29 ετών (εγώ είμαι 45) από το εργασιακό του περιβάλλον, από ότι λένε οι φίλοι και οι γνωστοί που το γνώριζαν ήταν τρελλά ερωτευμένος μαζί της και μόλις χώριζε θα την παντρευόταν, έκαναν σχέδια για κοινό μέλλον, δεν είναι μόνο ότι με πλήγωσε ανεπανόρθωτα όλο αυτό και κλόνισε την εμπιστοσύνη μου, είναι η συμπεριφορά του που προσπαθούσε να με βγάλει τρελλή για να διευθετήσει όπως το βόλευαν τα οικονομικά. Αφού τσάκισε την ψυχή μου και ενώ ήταν έτοιμος να αλλάξει ζωή, επέστρεψε πίσω λέγοντας ότι θέλει την οικογένειά του πίσω και χώρισε με την άλλη γυναίκα. Η μεταμέλεια κράτησε ακριβώς 10 ημέρες μετά έγινε ένας αναίσθητος αδιάφορος αδιάλακτος άνθρωπος πάλι που είμαι βεβαία ότι επέστρεψε γιατί είχε σχέδιο. Φοβήθηκε η γκόμενα ότι θα μαθευτεί η σχέση στον εργασιακό χώρο και τον χώρισε? Κανόνισαν να κρύβονται για λίγο καιρό για να διευθετηθούν όλα όπως πρέπει? Δεν ξέρω, εκείνος λέει ότι επέστρεψε πίσω μεταμελημένος αλλά εγώ 24 ώρες την ημέρα επί 7 ημέρες την εβδομάδα του μιλούσα συνεχώς για την γκόμενα άρα δεν θέλω να την ξεπεράσω… Τον αγαπάω πολύ ακόμα, τρελαίνομαι στη σκέψη ότι έχασα την οικογένεια μου ( οικογένειά μου πλέον είναι οι κόρες μου) αλλά σκέφτομαι την προδοσία του συνεχώς, ότι είναι ακόμη μαζί της… ότι…ότι .. έχει δηλητηριαστεί η ζωή μου αλλά και η ζωή των παιδιών μου που με βλέπουν να έχω γίνει η σκιά του εαυτού μου… Τι να κάνω?? Συμβουλέψτε με σας παρακαλώ… δεν αντέχω άλλο…

  3. Προς ΚΑΤ¨: Από εμπειρία που έχω στον ευρύτερο κοινωνικό κύκλο μου θα σε δυσαρεστήσω. Μάλλον αυτή τη φορά θα πρέπει εσύ να κοιτάξεις τα παιδιά σου και να προστατεύσεις τον εαυτό σου. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν και αυτή η συμπεριφορά του δε δείχνει μεταμέλεια. Ο κύριος θέλει και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Θέλει να βγει από πάνω. Λυπάμαι αν ακούγομαι σκληρή ή αν σου προκαλώ άσχημα συναισθήματα, αλλά δυστυχώς έτσι είναι. Και προτού σκεφτείς τα χρόνια που περάσατε μαζί, σκέψου πως πρώτος αυτός δεν τα τίμησε.
    Σου εύχομαι να ανακάμψεις γρήγορα και να ξαναφτιάξεις τη ζωή σου.

  4. @ΚΑΤ: Αρχικά λυπάμαι πολυ που βρίσκεσαι σε αυτη την κατάσταση μετα απο τόσα χρόνια γάμου. Δεν μπορω να σου κρύψω όμως ποσο μου γυρίζουν το στομάχι συμπεριφορές σαν του συζύγου σου. Δεν ξέρω αν αυτο που έκανε “μπορούσε να συμβεί στον καθένα μας και να μην λέμε μεγάλες κουβέντες” ,αλλα πραγματικά πιστεύω ότι οταν έχεις ΑΡΧΕΣ και ΣΕΒΕΣΑΙ την οικογένεια σου ΟΧΙ δεν μπορει να σου συμβεί τίποτα. Ειναι νωρίς για να ξέρεις τι θα κανεις, και κανείς δεν μπορει να σου πει τί θα ειναι αυτό. Κοίτα τον εαυτό σου, ανασυγκροτήσου, έχεις δυο κορίτσια που χρειάζονται να νιώσουν ότι δεν ειναι η ζωή έτσι όπως τους την έκανε ο πατέρας τους . Σου εύχομαι ότι αποφασίσεις να ειναι το καλύτερο.

  5. 19 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΤΕ ΜΙΚΡΟΙ! ΑΝΤΙ ΝΑ ΘΥΜΩΣΕΙΣ, ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΝΑ ΜΑΡΑΖΩΝΕΙ, ΔΕΙΞΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!!!! ΑΡΧΙΚΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕΙΞΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ…ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ. ΠΑΡΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΦΕΡΣΟΥ ΕΞΥΠΝΑ. ΑΡΧΙΚΑ ΒΑΛΤΟΝ ΝΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΠΩΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΕΣΕΝΑ & ΚΥΡΙΩΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ….ΩΣ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ….ΕΠΕΙΤΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΕΡΙΠΟΙΕΙΣΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ. ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ….ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟ ΠΙΟ ΑΝΩΔΥΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΙΑ ΓΚΟΜΕΝΑ …(ΣΚΕΨΟΥ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΡΚΙΝΟΣ)….ΣΤΡΕΨΟΥ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΦΤΑΙΞΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ , ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΟΥ, ΕΠΕΝΔΥΣΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ . ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΕΠΙΠΟΝΟ ΔΡΟΜΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. 1ΟΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΣΟΥ ΘΑ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ, ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ 2ΟΝ) ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΙ ΘΗΣΑΥΡΟ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ 3ΟΝ) ΙΣΩΣ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ 100% ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΟΥ. ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ , ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΔΥΝΑΜΗ ,ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΟΥ.

  6. οι αντρες ειναι Κ Α Θ Α Ρ Μ Α Τ Α…αυτο εχω να πω…βλεπω γυρω μου τι γινεται….ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΥΣ…μη πας μακρυα…ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΛΙΝΤΟΝ ΑΠΑΤΗΘΗΚΕ…ΤΗΝ ΜΟΝΙΚΑ ΜΠΕΛΟΥΤΣΙ ΤΗΝ ΧΩΡΙΣΕ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ…ΤΟΥΤ’ΕΣΤΙΝ…ΟΥΤΕ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΟΥΤΕ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΑΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟ…ΕΙΜΑΙ 40 ΧΡΟΝΩΝ…ΑΝΥΠΑΝΤΡΗ. Κ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ ΠΟΤΕ!!! ΜΑ ΠΟΤΕ…ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΙ ΕΧΩ ΒΙΩΣΕΙ…ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΤΟ ΞΕΡΩ Κ ΜΟΥ ΦΤΑΝΕΙ…ΟΛΟΙ…ΜΑ ΟΛΟΙ…ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ…ΑΠΙΣΤΟΥΝ…Κ ΑΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ…ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΑΤΗΘΩ…ΓΙ ΑΥΤΟ…ΜΗ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΤΕ ΞΕΚΟΥΑΣΤΟΥΣ.ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΠΑΤΗΣΕ???? ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ…ΣΑΣ ΕΧΟΥΝΕ – ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ…ΕΧΟΥΜΕ ΦΟΡΤΩΘΕΙ ΣΠΙΤΙ Κ ΠΑΙΔΙΑ…Κ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΙ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ…ΓΕΡΑΣΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ…ΛΟΙΠΟΝ. ΑΡΑΞΤΕ ΣΠΙΤΙ…ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΝ ΣΕ ΔΥΟ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ…ΝΑ ΞΕΣΚΙΣΤΕΙ Κ ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΕΙ…ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΥΣ…ΤΟΣΟ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΦΟΡΑΝΕ…ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ Κ ΝΑ ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ!!!??? ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΔΙΝΩ ΟΛΑΑΑΑ!!! Κ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΕΡΑΤΟ…ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΞΕΧΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΟΥ…ΕΙΜΑΙ Κ ΕΓΩ ΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ…ΤΟ ΙΔΙΟ…ΟΧΙ…ΕΓΩ ΑΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ…ΘΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΟΛΑ…ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΑΣΑΝΕ…ΣΤΗΝ Κ ΚΑΛΑ…ΑΝ ΘΕΛΩ ΕΓΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ…ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΕΞΟΔΑ Κ ΤΟ ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΙ ΜΟΥ…Κ ΟΤΑΝ…Κ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΗΣΩ ΕΓΩ…ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΩ Κ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ…ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΥΣ!!!ΕΧΟΥΝΕ ΧΡΟΝΟ Κ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΝΑ ΑΠΙΣΤΟΥΝ…ΑΥΤΑ…ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ…Κ ΖΟΡΙΣΕ ΤΟΝ…ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ…!!!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164