ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΤΕΣΤ! Ναυαγός στο νησί… Συνέχισε την ιστορία και δες τι σημαίνει για την προσωπικότητά σου

Ποιος δεν έχει ονειρευτεί πως… ξύπνησε μια μέρα σε κάποιο νησί; Σαν ναυαγός, σαν Ροβινσώνας; Κάνε το ψυχολογικό τεστ, περιπλανήσου στο νησί του μυαλού σου και δες την ιστορία να εξελίσσεται σαν κινηματογραφική ταινία στα άδυτα της φαντασίας σου. Οι απαντήσεις σου θα δώσουν αποκαλυπτικές εξηγήσεις για τον τρόπο που βλέπεις τη ζωή, τη σχέση σου με την οργανωτικότητα και την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου.

Χαλάρωσε! πάρε το χρόνο σου ώστε να δουλέψει η φαντασία και να μπορέσεις να προβάλεις τον εαυτό σου μέσα στην ιστορία. Μην βιάζεσαι να απαντήσεις για να δεις τι σημαίνει η κάθε σου απάντηση. Θυμήσου να απαντάς πάντα εκείνο που σε εκφράζει, όχι αυτό που θα περίμενε κανείς από εσένα να απαντήσεις.

Διάβασε το σενάριο
Φαντάσου πως βρίσκεσαι σε μια βάρκα στη θάλασσα. Έχει σουρουπώσει και το σκοτάδι είναι πλέον βαθύ. Η βάρκα αρχίζει να βάζει νερά και με τη φουρτουνιασμένη θάλασσα, σου είναι αδύνατο να αδειάσεις τα νερά. Η βάρκα βυθίζεται σιγά σιγά από το βάρος του νερού και με μια απότομη ανατροπή της βρίσκεσαι στη θάλασσα. Καταφέρνεις να βρεις ένα σωσίβιο και έτσι να συνεχίσεις να επιπλέεις. Εξαντλημένη από όλη την προσπάθεια αποκοιμιέσαι. Κάποιες ώρες αργότερα ξυπνάς από το φως της ημέρας. Παρατηρείς γύρω σου και βλέπεις πως το νερό σε έχει ξεβράσει σε ένα νησί.

Είσαι έτοιμη να απαντήσεις στις ερωτήσεις; Κράτησε σημειώσεις αν δεν θυμάσαι κάθε απάντηση… δες τι σημαίνουν όσα απάντησες στο τέλος του άρθρου.

1. Μπορείς να διακρίνεις που βρίσκεται το νησί;

Σου μοιάζει το περιβάλον γνώριμο; Μοιάζει να ανήκει σε τροπικό, εύκρατο ή πολικό κλίμα

2. Τι φοράς όταν ξυπνάς στην ακτή;

Προσπάθησε να δώσεις λεπτομερή περιγραφή των όσων φοράς, αν φοράς παπούτσια κτλ.

3. Ρίξε μια ματιά στην… χλωρίδα του νησιού

Τι είναι αυτό που βλέπεις με μια πρώτη ματιά; Παρατηρείς πράσινο, δέντρα, φυτά;

4. Τι είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν πατήσεις το πόδι σου στην παραλία;

Ποια είναι η προτεραιότητά σου μόλις συνέλθεις από το σοκ. Τι αναζητάς; Τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνεις;

5. Παρατηρείς έναν λόφο στον ορίζοντα που μπορεί να σου δώσει πανοραμική εικόνα ολόκληρου του νησιού. Ανεβαίνεις τον λόφο και από την κορυφή ανακαλύπτεις πως υπάρχει ένα ξέφωτο στη μέση του νησιού.

Ξεκινάς για το ξέφωτο, αλλά με τη μεγαλύτερη επιφάνεια του νησιού να καλύπτεται από πυκνή βλάστηση, πρέπει να ανοίξεις το δρόμο μέσα από το δάσος για το ξέφωτο στο κέντρο του νησιού. Τι βλέπεις; Πώς σκέφτεσαι Να φτάσεις στο κέντρο του νησιούς

6. Τα κατάφερες να περάσεις μέσα από το δάσος και να βγεις στο κέντρο του νησιού. Εκεί βρίσκεται ένα τεράστιο ξέφωτο και στη μέση της έκτασης αυτής υπάρχει ένα σπίτι.

Περίγραψε το σπίτι. Πώς είναι; Από τι είναι φτιαγμένο; Τι ύψος έχει;

7. Περπατάς γύρω από το σπίτι παρατηρώντας κάθε λεπτομέρεια. Στη συνέχεια αποφασίζεις να ρίξεις μια ματιά στο εσωτερικό και επιστρέφεις στην μπροστινή όψη του!

Τι βλέπεις; Πώς σκέφτεσαι να μπεις στο σπίτι;

8. Μπαίνεις τελικά στο σπίτι και παρατηρείς την εσωτερική του διακόσμηση

Πώς είναι οι εσωτερικοί του χώροι; Περίγραψε αναλυτικά τι υπάρχει μέσα στο σπίτι, την διακόσμηση, τα δωμάτια.

9. Αφού περιπλανηθείς μέσα στους χώρους του σπιτιού αποφασίζεις να το εγκαταλείψεις και να συνεχίζεις την εξερεύνηση του νησιού. Βρίσκεσαι μπροστά σε υγρό στοιχείο!

Τι ακριβώς είναι το νερό που πέφτει στο διάβα σου (λίμνη, ποτάμι, θάλασσα, κάτι άλλο;); Περίγραψε τι βλέπεις. Πώς αντιδράς σε σχέση με το νερό; Τι κάνεις;

10. Συνεχίζεις την εξερεύνηση στο δάσος όταν ξαφνικά πέφτεις επάνω σε έναν τεράστιο τοίχο που εκτείνεται σε μήκος όσο βλέπει το μάτι και χωρίζει το νησί στα δύο.

Με δεδομένο ότι ο τοίχος είναι πολύ πιο ψηλός από εσένα και κατασκευασμένος από πέτρα, παρατήρησε προσεκτικά τον τοίχο. Πόσο ύψος έχει ακριβώς; Πώς σε κάνει να αισθάνεσαι; Τι κάνεις στη συνέχεια;

Κάνε κλικ εδώ και δες τα αποτελέσματα

src=/files/Image/SxeseisKaiSex/2013/QUIZ/05/whoareyou1.jpg

Read More

And More