SAFE SEX! Πίστεψέ με… είναι το πιο απολαυστικό είδος σεξ! Χωρίς μπλεξίματα…

Χάζευα τις προάλλες στην τηλεόραση και έπεσα τυχαία στην ταινία “Φιλαδέλφεια”! Ξέρεις, τη θρυλική πια ταινία με τον Tom Hanks στο ρόλο ένος άνδρα που χάνει τη δουλειά επειδή πάσχει από HIV! “Κάπου εδώ κοντά είναι και η παγκόσμια μέρα κατά του AIDS” σκέφτηκα. Σήμερα 1η Δεκεμβρίου είναι Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS και αναρρωτιέμαι: Πόσα έχουν αλλάξει 20 χρόνια τώρα, από τότε που κυκλοφόρησε εκείνη η ταινία; Πόσο βγάλαμε από το μυαλό μας τα στερεότυπα; Πόσο καλά γνωρίζουμε να φυλαγόμαστε από το AIDS;

Μην σκέφτεσαι πως δεν σε αφορά. Μην φοβάσαι ακόμη και να το προφέρεις. Μην ντρέπεσαι να απαιτήσεις απόλυτη ασφάλεια… μιλάμε για το πολυτιμότερο πράγμα που έχεις – και έχω και έχουμε!!! Τη ζωή σου…

Η Ελλάδα χώρα “ειδικού” ενδιαφέροντος…

Δυστυχώς, εκτός από το επίκεντρο της διεθνούς οικονομίας, φέτος καταφέραμε να γίνουμε και το επίκεντρο της ευρωπαϊκής δράσης για την πρόληψη από ασθένειες. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου αφιέρωσε ειδική έρευνα στην Ελλάδα, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS. Γιατί; Γιατί φαίνεται πως τα στοιχεία είναι ανησυχητικά και τα κρούσματα συνεχώς αυξανόμενα.

Για την ακρίβεια το κομμάτι εκείνο του πληθυσμού που “χτύπησε καμπανάκι” ήταν τα άτομα που προσβλήθηκαν από τον ιο από μολυσμένη βελόνα, κατά τη χρήση ναρκωτικών. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως πρέπει να νιώσεις λιγότερο απειλούμενη. Άλλωστε ο πίνακας το δείχνει καθαρά… τα κρούσματα των Ελλήνων που καταγράφηκαν με την νόσο HIV παρουσιάζουν συνεχώς αύξηση!

ΟΧΙ ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ!
Ένα πράγμα πρέπει να κάνεις. Να είσαι ψύχραιμη, σίγουρη για τον εαυτό σου και κυρίως καλά ενημερωμένη! Η λύση είναι στα χέρια σου και λέγεται προφυλακτικό… “χωρίς αυτό, δεν έχει διασκέδαση”. Αυτή θα είναι η μόνιμη απάντησή σου σε κάθε περίπτωση. Δεν χωρούν ελεημοσύνες, συναισθηματισμοί ή ανασφάλειες! Είναι απλά ζήτημα ζωής. Κι αν δεν το φοράς εσύ, καλό είναι να ξέρεις τα πάντα για τη χρήση του. Σε αφορά!!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ & ΑΣΦΑΛΗΣ ΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ
ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΛΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕΞ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ Ή ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΕΣ.

Το “σκουφάκι” από latex ή πολυουρεθάνη είναι υπόθεση 10 δευτερολέπτων και αρκεί για να είσαι ασφαλής…

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ!
1. Τα προφυλακτικά έχουν ημερομηνία λήξεως. Είναι για να αντέχει το προφυλακτικό και να μην έχεις ατυχήματα. Οπότε κάνε έναν κόπο να τσεκάρεις πάντα την ημερομηνία που γράφεται στο κουτί, αλλά και σε κάθε ατομικό περιτύλιγμα του προφυλακτικού. Α, σημείωσε να έχει πάντα σφραγίδα CE στη συσκευασία.

2. Ξέρω πως η ένταση της στιγμής μας έχει βγάλει όλους μέσα στη μαύρη νύχτα προς αναζήτηση προφυλακτικών. Κάνε όμως έναν κόπο παραπάνω να εξετάσεις τη συσκευασία, να μην έχει φθορές, αλοίωση από τον ήλιο ή να είναι στραπατσαρισμένη.

3.Τσέκαρε αν είναι ηλεκτρονικά ελεγμένα.

4. Μην τα βάζεις στις τσέπες σου ή στο πορτοφόλι σου. Η τριβή μπορεί να είναι θαυματουργή κατά τη διάρκεια του σεξ, κάνει όμως μεγάλο κακό όσο το προφυλακτικό βρίσκεται στη συσκευασία του.

5. Μην τα αφήνεις σε σημεία που τα χτυπάει ο ήλιος ή μπορούν να αναπτύξουν υψηλές θερμοκρασίες γιατί καταστρέφονται. Για παράδειγμα το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου – ξέρεις για ευκολία σε μια βραδινή βόλτα – είναι το χειρότερο μέρος αποθήκευσης.

6. Είναι σέξι να ανοίγει κανείς το προφυλακτικό με τα δόντια. Ίσως είναι και μέρος του παιχνιδιού… ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ! Θα βρεις άλλο τρόπο να ανεβάσεις τη θερμοκρασία. Πάντως δόντια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα μπορεί να το φθείρουν, γι’ αυτό άνοιξέ το με τα χεράκια σου.

7. Μία και καλή… Ποτέ μην χρησιμοποιείς το προφυλακτικό για δεύτερη φορά.

8. Δεν είναι απαραίτητο να φροντίζω εγώ για την προφύλαξη. Η προστασία είναι προσωπική ευθύνη όλων μας, για αυτό έχε μαζί σου προφυλακτικά. Μην βασίζεσαι στον άλλον για αυτό. Και φυσικά αν συμβεί το αμήχανο να μην έχει κανείς προφυλακτικό, μην το διαπραγματευτείς. Είπαμε, χωρίς αυτό δεν έχει…

9. Αισθάνεσαι κάπως όταν στέκεσαι στο ράφι με τα προφυλακτικά; Πολλοί το έχουμε νιώσει… Να σου πω κάτι; Αν είναι ντροπή να δείξεις πως είσαι ώριμη και φροντίζεις για την υγεία σου, τότε ας είσαι “ντροπαλή”! Κανείς δεν θα σε κακοχαρακτηρίσει. Κι αν το κάνει… δεν σε αφορά (όταν πρόκειται για τόσο σοβαρά ζητήματα). Η υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο αγαθό.

10. Χρησιμοποίησε προφυλακτικό σε κάθε επαφή σου.

11. Σε περίπτωση χρήσης λιπαντικού, πρέπει να είναι με βάση το νερό. Η βαζελίνη, οι κρέμες σώματος κλπ καταστρέφουν το προφυλακτικό.

12. Καλό είναι να αποφεύγεις να τα αγοράζεις από περίπτερα -μπορεί να έχουν εκτεθεί στον ήλιο, στη ζέστη και να υπάρχουν εκεί πολύ καιρό. Προτίμησε τα φαρμακεία.

13. Το να αγοράζουμε προφυλακτικά δείχνει υπευθυνότητα.

14. Ένα καλό προφυλακτικό προσφέρει 97% προστασία αν χρησιμοποιηθεί σωστά. Πάντα όμως υπάρχουν και τα απρόοπτα (π.χ. να σκιστεί), οπότε προσοχή.

15. Καλό είναι να αγοράζεις μάρκες προφυλακτικών που γνωρίζεις. Μην εμπιστεύεσαι κάποιο προϊόν που δεν έχεις ξανακούσει ποτέ. Μην παρασύρεσαι από τη γεύση ή την εμφάνισή του. Η προστασία είναι το ζητούμενο.

ΤΟ ΣΕΞ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ. Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ. ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΕΞ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ… Είμαστε σύφμωνοι;

Read More

And More