Ατύχημα κατά τη σεξουαλική επαφή; Το ellaOne® σου δίνει τη λύση!

Η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι το προφυλακτικό γλίστρησε ή σκίστηκε, ο σύντροφος δεν αποσύρθηκε εγκαίρως, το διάφραγμα γλίστρησε ή ξέχασες να πάρεις το αντισυλληπτικό σου. Αυτή η στιγμή που έρχεσαι αντιμέτωπη με το φόβο και το ενδεχόμενο μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Ένα λάθος ή ένα ατύχημα, μια στιγμή ικανή να επηρεάσει τη ζωή σου. Παγώνεις. Οι αρνητικές σκέψεις σε κατακλύζουν. Τα βάζεις με τον εαυτό σου, τα βάζεις με την τύχη σου. Μισό! Πριν πάθεις πανικό, σκέψου ψύχραιμα…

Τι είναι το ellaOne®
Το ellaOne® είναι ένα από του στόματος χάπι επείγουσας αντισύλληψης ή αλλιώς χάπι της επόμενης ημέρας. Μετά από σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις ή την αποτυχία της τακτικής σας μεθόδου αντισύλληψης, ένα μόνο χάπι αποτρέπει τον κίνδυνο μίας απρόβλεπτης εγκυμοσύνης. Το συγκεκριμένο χάπι της επόμενης ημέρας θα πρέπει να λαμβάνεται το συντομότερο δυνατόν και εντός (το μέγιστο) 5 ημερών (120 ωρών) από τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις, για να είναι πιο αποτελεσματικό.

 

Πώς λειτουργεί
Μετά από σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις, τα σπερματοζωάρια ταξιδεύουν στις σάλπιγγες όπου περιμένουν την απελευθέρωση ενός ωαρίου. Καθώς τα σπερματοζωάρια έχουν μέγιστη διάρκεια ζωής πέντε ημερών, το ellaOne® εμποδίζει ή καθυστερεί την ωορρηξία μέχρι τον θάνατο όλων των σπερματοζωαρίων. Είναι σημαντικό να ληφθεί το ellaOne® το συντομότερο δυνατόν μετά τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητά του. Όπως κατάλαβες, όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα!

Σημαντική πληροφορία αποτελεί ότι το ellaOne® δεν προκαλεί διακοπή της κύησης, επομένως θα είναι αναποτελεσματικό σε περίπτωση υφιστάμενης εγκυμοσύνης.

Πότε θα πρέπει να γίνεται λήψη του ellaOne®
Mετά από σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις ή όταν η τακτική μέθοδος αντισύλληψης αποτυγχάνει. Αν βρεθείς σε αυτήν την κατάσταση, μπορεί να χρειάζεσαι επείγουσα αντισύλληψη.

 

Πού μπορείς να το αγοράσεις
Το ellaOne® διατίθεται για αγορά χωρίς ιατρική συνταγή από το φαρμακείο.

Γυναίκες είμαστε…
Και γνωρίζεις πως μπορείς να μείνεις έγκυος ανά πάσα στιγμή εφόσον είσαι σεξουαλικά ενεργή. Ακόμα και τον πιο σταθερό κύκλο να έχεις και με συνεχή παρακολούθηση, η στιγμή της ωορρηξίας είναι πολύ δύσκολο να καθοριστεί με ακρίβεια. Τα σπερματοζωάρια επιβιώνουν στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα έως και πέντε ημέρες, καθιστώντας το διάστημα των γόνιμων ημερών πολύ ευρύτερο από όσο νομίζουμε. Όπως καταλαβαίνεις, κάθε φορά που έχεις σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις υπάρχει ο κίνδυνος εγκυμοσύνης. Και λέω “κίνδυνος” γιατί για να είσαι εδώ, μιλάμε για ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Θέλω να θυμάσαι ότι…
Το ellaOne® αποτελεί μέθοδο επείγουσας αντισύλληψης και όχι τακτικής. Όπως καταδεικνύει και το όνομά του, τα χάπια επείγουσας αντισύλληψης θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε έκτακτες περιπτώσεις και να μην χρησιμοποιούνται ως τακτική αντισύλληψη. Το από του στόματος αντισυλληπτικό χάπι λειτουργεί παρόμοια με την επείγουσα αντισύλληψη, καθώς και τα δύο επηρεάζουν την ωορρηξία, αλλά δεν είναι το ίδιο φάρμακο.

Είναι επίσης σημαντικό να θυμάσαι ότι το χάπι της επόμενης ημέρας δεν μπορεί να σε προστατεύσει από τις σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις. Μόνο το προφυλακτικό μπορεί να το κάνει αυτό.

Safe Sex
Όπως καταλαβαίνεις, ατυχήματα συμβαίνουν, κακές στιγμές υπάρχουν. Γνωρίζεις ήδη όμως ότι πρέπει να έχεις μια τακτική αντισυλληπτική μέθοδο, ναι;