Σωστό timing! Τελικά, παίζει ρόλο στις σχέσεις ή είναι απλά μια δικαιολογία;

Timing! Ισχύει ότι μπορεί να γνωρίσεις τον “άντρα της ζωής σου”, αλλά για κάποιον από τους δύο να μην είναι το σωστό timing; Ισχύει, για παράδειγμα, ότι ο λόγος που δεν προχωράτε σε σχέση είναι είτε γιατί εκείνος θέλει να κάνει φόκους στα επαγγελματικά του είτε γιατί εσύ δεν είναι σε φάση δέσμευσης; Ή όλα αυτά είναι δικαιολογίες; Μπορεί να γνωρίσεις τον “άντρα της ζωής σου” και να μην τον καταλάβεις γιατί το timing είναι λάθος; Η ψυχοθεραπεύτρια, Μαρίνα Μόσχα, δίνει την απάντηση…

“Δεν προχώρησε η σχέση λόγω …κακού timing!” ή “Είχαμε καλό timing!” Τι είναι τέλος πάντων αυτό το “timing” που ακούγεται όλο και περισσότερο σήμερα; Τι σημαίνει; Το αν θα είναι μαζί δηλαδή δύο άνθρωποι εξαρτάται από το καλό ή κακό timing;

Θα μπορούσαμε να πούμε, πως το timing δεν είναι άλλο πέρα από τον κατάλληλο χρόνο για να προχωρήσουμε στην εφαρμογή ενός πλάνου, να διεκδικήσουμε αυτό που θέλουμε, να μιλήσουμε με το σύντροφό μας ή τους φίλους μας για πράγματα που μας ενοχλούν ή ακόμα και για να διεκδικήσουμε μία νέα σχέση!

Δεν είναι άλλο λοιπόν από τον συγχρονισμό του “σωστού” χρόνου και για τους δύο. Για παράδειγμα, να έχουμε και οι δύο την ίδια διάθεση να εμπλακούμε συναισθηματικά, να μιλήσουμε για εμάς, να έρθουμε πιο κοντά… Αν ο ένας είναι σε αυτή τη διάθεση και ο άλλος σκέφτεται το project που έχει να παραδώσει αύριο και ότι μάλλον πρέπει να γυρίσει σπίτι γρήγορα για να ρίξει μία τελευταία ματιά, τότε όπως εύκολα καταλαβαίνουμε, κάθε άλλο παρά σωστό timing υπάρχει ή στη γλώσσα μας, συγχρονισμός.

Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε πως ο συγχρονισμός είναι αυτός που μπορεί πράγματι να φέρει δύο ανθρώπους κοντά, εφόσον έχουν και οι δύο ταυτόχρονα τις ίδιες αναζητήσεις και προσδοκίες αλλά και παρόμοια συναισθηματική διαθεσιμότητα. Όταν λοιπόν θέλουμε κάποιον πραγματικά, χρειάζεται να είναι και εκείνος σε τέτοια φάση στη ζωή του ώστε να είναι ανοιχτές και οι δικές του “κεραίες” για να πιάσει τα σήματα που του στέλνουμε.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν πως μπορεί στο παρελθόν να έχουμε συναντήσει τον “ένα και μοναδικό” αλλά να ήμασταν εμείς σε σχέση και να μην δώσαμε ιδιαίτερη σημασία ή να είχαμε “αλλού” το μυαλό μας (σε άλλον άνδρα, σε επαγγελματικές υποχρεώσεις, σε θέματα υγείας…) και να μην τον προσέξαμε ή για τους ίδιους λόγους να μην μας πρόσεξε. Και να βρεθούμε μετά από 2-3 χρόνια και τελικά να “δέσουμε” ως ζευγάρι, εφόσον “συγχρονιστήκαμε” ή “είχαμε καλό timing”.

 

Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας 210 7.79.79.79210 7.79.79.79 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00)
www.askitis.gr

 

Read More

And More