Τα στοιχεία που εκτιμά σε μια γυναίκα ένας άντρας στο κρεβάτι…

Το έχουμε πει αμέτρητες φορές. Το σεξ είναι βασικό κομμάτι μιας σχέσης. Και δεν υπάρχει γυναίκα εκεί έξω φαντάζομαι που δεν θέλει να είναι μια καλή ερωτική σύντροφος. Η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα σημειώνει τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά της “καλής ερωμένης”.

Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί αν σε θεωρεί καλή στο σεξ; Αν σε ποθεί και σε θέλει, αν σε σκέφτεται ή αν θεωρεί πως κάποια άλλη θα ήταν καλύτερη ερωτική σύντροφος από σένα; Πως θα νιώσεις και εσύ τον πόθο του;

Σίγουρα δεν υπάρχει συνταγή για την καλή ερωμένη! Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια στοιχεία που εκτιμούν οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- άνδρες και γυναίκες. Ας τα δούμε παρακάτω:

1. Φρόντισε να περιποιείσαι τον εαυτό σου: Αν δεν αρέσεις σε εσένα, αν θεωρείς πως δεν προσέχεις και πολύ την εμφάνισή σου, γιατί να το κάνει εκείνος, όταν μάλιστα, όπως είναι γνωστό, ο άνδρας λειτουργεί περισσότερο οπτικά και σαρκικά;

2. Να μυρίζεις όμορφα: Η μυρωδιά πολλές φορές λειτουργεί σαν αφροδισιακό, καθώς είναι μία από τις πέντε αισθήσεις που στο σεξ λειτουργούν “εντατικά”.

3. Χρησιμοποίησε τον ερωτικό λόγο: Η ακοή, άλλη μία από τις πέντε αισθήσεις που ζητά να …ικανοποιηθεί και να διεγείρει με τη σειρά της.

4. Το σεξ είναι τρόπος ζωής για σένα: Ναι, το σεξ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και δεν χρειάζεται να το “αφήνουμε” με τη δικαιολογία των καθημερινών υποχρεώσεων. Άλλωστε, όταν κάτι καινούριο εμφανίζεται, πως ξαφνικά “εξαφανίζονται” όλες αυτές οι υποχρεώσεις;

5. Κάνε του εκπλήξεις: Φτιάξε σκηνικό, ατμόσφαιρα, κάνε τον να νιώσει μοναδικός!

6. Φρόντισε την επικοινωνία σας: Μην κάνεις διαρκώς παράπονα. Γκρίνια, παράπονα και “καλή ερωμέν稔 δεν ταιριάζουν. Αντίθετα, μπορείς να μιλήσεις μαζί του για ό,τι σε απασχολεί, ήρεμα όμως και χωρίς αντιδραστικές συμπεριφορές. Και βέβαια, δεν αναφέρεσαι σε αυτά, κατά τη σεξουαλική επαφή!!!

7. Όχι στα ταμπού: Αν νιώθεις πως έχεις αρκετά ταμπού, ίσως η βοήθεια ειδικού να σε απελευθερώσει από αυτά, καθώς δεν έχουν χώρο στο σεξ. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως κάνεις πράγματα που δεν θέλεις. Σημαίνει όμως πως “ζεις” το σεξ, το βιώνεις και το χαίρεσαι. Δεν σκέφτεσαι τι εντύπωση θα του κάνεις αν πεις αυτό ή εκείνο…

8. Η σεξουαλική ικανοποίηση ξεκινά από τη δική σου ικανοποίηση: Φρόντισε να μάθεις το σώμα σου, να ανακαλύψεις τι σου αρέσει και μην διστάζεις να του το ζητήσεις. Οι ντροπές ανήκουν στα ταμπού που προανέφερα. Όταν χαίρεσαι το σεξ, να ξέρεις πως το χαίρεται και εκείνος, εφόσον ο ανδρικός ανδρισμός αναζητά σχεδόν πάντα την επιβεβαίωση!

9. Δείξε το πάθος και τον πόθο σου για εκείνον: Μην περιμένεις να κάνει πάντα εκείνος το πρώτο βήμα…

/

Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας 210 7.79.79.79 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00)
www.askitis.gr

Read More

And More