Τι χρειάζεται να έχεις τσεκάρει στη σχέση πριν αποφασίσεις να προχωρήσει σε γάμο!

Η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα κάνει τη λίστα με τα βασικότερα στοιχεία που πρέπει να έχεις εξασφαλίσει και τσεκάρει πριν πεις το μεγάλο “ναι”! Έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσεις σοβαρά προβλήματα αργότερα.

Είσαι με τον αγαπημένο σου καιρό και σκέφτεσαι πως μάλλον ήρθε η ώρα για το …μεγάλο βήμα; Νιώθεις πως παρόλο που το θέλεις πολύ, το σκέφτεσαι επίσης πολύ; Ναι, πρόκειται για μία απόφαση που δεν είναι και τόσο εύκολη. Σίγουρα στις μέρες μας ο γάμος δεν φαντάζει πλέον ως δέσμευση που σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή, εφόσον μπορείς να χωρίσεις αν τελικά δεν περνάς καλά. Παρόλα αυτά, ένα ζευγάρι δεν παντρεύεται για να χωρίσει, άρα δικαιολογημένα το σκέφτεσαι και το αντιμετωπίζει ως απόφαση ζωής!

20 TIPS ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!
1.Έχουμε αντέξει μετά από καυγάδες.

2.Μπορούμε και επικοινωνούμε με ωφέλιμο τρόπο για τη σχέση μας.

3.Δεν κουκουλώνουμε τα προβλήματα, αντίθετα τα “ανοίγουμε” και αποφασίζουμε από κοινού πως θα τα αντιμετωπίσουμε.

4.Στηρίζουμε ο ένας τον άλλον.

5.”Ακούμε” ο ένας τον άλλον

6.Έχουμε γνωρίσει τους γονείς μας και έχουμε επίσης οριοθετήσει τη σχέση μας απέναντί τους.

7.Έχουμε γνωρίσει τους φίλους μας και επίσης έχουμε οριοθετηθεί απέναντί τους, δεν προσπαθεί ο ένας να επιβάλλει στον άλλον ποιον θα συμπαθήσει ή όχι.

8.Δίνουμε προσωπικό χώρο και χρόνο ο ένας στον άλλον για να ασχοληθεί με αυτά που του αρέσουν.

9.Έχουμε αρκετά κοινά.

10.Σεβόμαστε τη διαφορετικότητά μας.

11.Δεν περιμένουμε και δεν ελπίζουμε ο ένας “να αλλάξει” τον άλλον.

12.Έχουμε ζήσει υπό συνθήκες πίεσης και έχουμε αντέξει.

13.Έχουμε αντιμετωπίσει οικονομική πίεση και έχουμε αντέξει.

14.Γνωρίζουμε τις ενοχλητικές ή κακές συνήθειες ο ένας του άλλου, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουμε ό,τι αντιμετωπίζεται!

15.Ζητάμε συγγνώμη χωρίς ντροπή.

16.Κατανοούμε ο ένας τον άλλον.

17.Μοιραζόμαστε τις καθημερινές υποχρεώσεις.

18.Έχουμε καλή σεξουαλική ζωή.

19.Περνάμε χρόνο μαζί κάνοντας διάφορα και δεν καθόμαστε απλά μπροστά σε μία τηλεόραση και ο καθένας χωμένος στο κινητό του.

20.Έχουμε συμβιώσει.

 

ΕΠΙΣΗΣ…
Κλείνοντας θα προσθέσω ακόμη ένα πολύ σημαντικό θέμα, που καλό είναι ένα ζευγάρι να έχει συζητήσει και λύσει πριν από την απόφαση του γάμου του. Θα σας φανεί ίσως …γελοίο, δυστυχώς όμως έχουν χωρίσει ζευγάρια για το όνομα που θα βγάλουν το παιδί τους! Ναι, καλά ακούσατε! Βέβαια, στην ουσία δεν είναι αυτή η διαφωνία που χωρίζει τους δύο συζύγους, προφανώς υπάρχουν προβλήματα από πριν, εκεί όμως η ένταση κορυφώνεται καθώς από τη μία υπάρχουν τα δεσμά του γάμου, όπου από τη μία επικρατεί η αντίληψη: “Σιγά, τι θα κάνει, θα με χωρίσει;” και από την άλλη “ποιος θα έχει το πάνω χέρι” μπαίνοντας πλέον ανοιχτά τα θέματα εξουσίας στη σχέση…

Ανάλογα, καλό είναι να έχετε επίσης συζητήσει τις απόψεις σας περί …διαζυγίου! Δυστυχώς και πάλι, τα παιδιά είναι αυτά που πληρώνουν τη νύφη, όταν οι δυο ενήλικες γονείς τους φέρονται σαν κακομαθημένα παιδιά, μέσα από μία άκρως εγωκεντρική συμπεριφορά, που για να πληγώσουν ο ένας τον άλλον, συχνά χρησιμοποιούν τα αθώα παιδιά τους.

 

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Programa sxedio kai plano epimoni kai stirixi sto sxedio!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More