Το νέο trend που ξεπουλάει στις γυναίκες είναι η ερωτική λογοτεχνία. Και ένας άντρας μόλις το έμαθε…

“Εκείνος άγγιξε τον ώμο της και με μια απαλή κίνηση της έλυσε το πάνω μέρος από το μαγιό! Γρήγορα ακούμπησε το σώμα του επάνω της και έβαλε το χέρι της στο…” ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ! Τι διαβάζεις ακριβώς; Πώς από το νέο κύμα στο μυθιστόρημα, με στρατηλάτη τον Πάολο Κοέλιο έφτασες στην ερωτική λογοτεχνία;

Ο γυναικείος πληθυσμός παγκοσμίως έχει βρει τη νέα του εμμονή στα βιβλία και ο ανδρικός έχει χάσει τη “μπάλα”! Όταν τα Άρλεκιν ενηλικιώνονται, γεμίζουν με γαργαλιστικές λεπτομέρειες και καυτές περιγραφές, τότε ένα νέο είδος κατακλύζει τις έντυπες συντροφιές κάθε σύγχρονης γυναίκας!

Διάβασέ μου βρώμικα…
Η συζήτηση γύρω από το σεξ και τους άντρες ή τις γυναίκες είναι τόσο παλιά και τετριμμένη που δεν υπάρχει λόγος να γραφτεί ούτε λέξη επί του θέματος. Έλα όμως που ξαφνικά έρχεσαι και με ξαφνιάζεις! Διαβάζεις πράγματα που αν τα οπτικοποιούσε κανείς απευθείας από το μυαλό σου, άνετα θα μπορούσαν να αποτελέσουν το μεστό και ηδονικό υλικό μιας ερωτικής ταινίας που κάθε άντρας αναζητά!

Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο! Εκεί που εγώ – και κάθε άνδρας δηλαδή – θα “φτιαχτώ” μόνο από μια εικόνα, εσύ – και οι περισσότερες γυναίκες – θα έρθεις σε ανάλογη κατάσταση με μία πικάντικη παράγραφο. Μια πονηρή σκηνή και ένα βιβλίο με ερωτικές περιπτύξεις σε πιο γεναίες δόσεις από τα κλασικά Άρλεκιν των μανάδων μας. Μάλιστα, πρόσφατη έρευνα στην Μεγάλη Βρετανία δείχνει πως σχεδόν 1 στις 2 Βρετανίδες θα προτιμούσε να διαβάζει για σεξ, παρά να παίρνει μέρος σε κάποια σεξουαλική πράξη! Να, η πρώτη σφαλιάρα… Μα τι είναι αυτό που μπορεί να σε οδηγήσει σε μια τέτοια απόφαση; Οι απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση μοιράζονται μεταξύ εκείνων των γυναικών που αισθάνονται πιο άνετα διαβάζοντας παρά κάνοντας σεξ, εκείνων που δεν έχουν διάθεση για σεξ και αυτών που αισθάνονται πως τους λείπει η φαντασία στο κρεβάτι! Φαντασία και έλλειμμα που έρχεται να καλύψει άψογα ένα καλλογραμμένο βιβλίο.

Κι εκεί που εγώ παρακολουθώ πορνό (εντάξει, όποιος πει ότι δεν το έχει κάνει ποτέ είναι μεγάλος ψεύτης – αρκεί να υπάρχει μέτρο, σεβασμός στη σύντροφο και διακριτά όρια) και πάντα ονειρεύομαι να κάνω όσα είδα, εσύ διαβάζεις και ονειρεύεσαι χωρίς να περιμένεις πως τα όνειρά σου θα γίνουν ποτέ πραγματικότητα. Δεν σας καταλαβαίνω, αλλά προσπαθώ…

Μια συνήθεια με ρίζες… αναγγενησιακές!
Εντάξει! Δεν ανακαλύψαμε την πυρίτιδα… Τα πικάντικα, προκλητικά, αφορισμένα και αμαρτωλά κείμενα σαγήνευαν πάντα συγγραφείς και αναγνώστες! Και ξαφνικά το ζωώδες, το ερωτικό, το πιο απόκυρφο και προσωπικό γινόταν αντικείμενο λογοτεχνίας, κριτικής και πολεμικής. Από αρχαία ελληνικά κείμενα μέχρι τον Μαρκήσιο Ντε Σαντ – ο οποίος σημειωτέον φυλακίστηκε για το περιεχόμενο των βιβλίων του – αλλά ακόμη και βιβλία των Ζολά, Μαζόχ κ.α.

Σήμερα ο Ντε Σαντ ανήκει στους κλασικούς (!) και μια γυναίκα μπορεί να κρατά ένα βιβλίο με τέτοιο περιεχόμενο ακόμη και στο μετρό για τη δουλειά. Κανείς δεν πρόκειται να σε κοιτάξει στραβά, ούτε υπάρχει περίπτωση να αισθανθείς άβολα βλέποντας το εξώφυλλο της έκδοσης που κρατάς. Είναι άραγε και αυτός ένας τρόπος να χειραφετηθείς επιτέλους; Να χωνέψεις πως άντρας ή γυναίκα, κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην πονηρή σκέψη, στο υλικό που θα τον ευχαριστήσει ή ακόμη και θα τον αυτοϊκανοποιήσει! Ποιος ξέρει;

Είναι αυτό που λέμε εγκεφαλικός τύπος;

Δεν με πειράζει… Ούτε μου ξυπνά όλα τα ένστικτα συντήρησης και οπισθοδρόμησης αν η κοπέλα μου διαβάζει ένα τέτοιο βιβλίο. Δεν μπορώ όμως να μην αναρρωτηθώ τι είναι αυτό που σε τραβάει τόσο πολύ σε αυτή τη λογοτεχνία – η οποία να σημειωθεί, είναι το γκανιάντ των βιβλιοπωλείων και φέρνει χαμόγελα στους εκδότες, ακόμη και σε περίοδο κρίσης. Σκέφτομαι πως όσο σου φαίνεται ωμό να παρακολουθήσεις μια ταινία πορνό ή άκομψο να ξεφυλλίσεις περιοδικά με τεράστιες ιλουστρασιόν πορνοφωτογραφίες, ένα τέτοιο βιβλίο σε απενοχοποιεί. Γιατί η ερωτική λογοτεχνία μπορεί να μην είναι πορνό, ούτε φυσικά και άρλεκιν, αλλά δεν έχει comme il faut εκφράσεις! Θα στα πει όλα με το όνομά τους και θα παραλείψει να μιλήσει για την ήβη, τη δροσιά του έρωτα ή την ρίγη της ολοκλήρωσης. Εδώ τα διαβάζεις όλα, όπως είναι. Όπως θα στα περιέγραφε ένας λαλίστατος, την ώρα του σεξ, εραστής!

Μήπως λοιπόν είναι αυτός ο τρόπος να έρθεις σε σεξουαλική νιρβάνα, όπως αντίστοιχα και ο άντρας; Είναι πιθανό να σε εξιτάρει πιο πολύ η περιγραφή μιας ερωτικής πράξης, από την οποία πλάθεις στο μυαλό σου την απόλυτη ερωτική επαφή! Χωρίς να χρειαστεί να κάνεις συγκρίσεις, να αναμετρηθείς με εικόνες που καθηλώνουν! Το κείμενο σε παρασύρει και η φαντασία μπορεί να φτιάξει το ερωτικό σκηνικό όπως εσύ το επιθυμείς. Χωρίς πλούσιο μπούστο, ψηλοτάκουνο και κόκκινη δαντέλα ή λαδωμένο στέρνο, φουσκωτό μούσκουλο και ζελέ στο μαλλί. Εικόνα δηλαδή από πορνό που αφορά μόνο έναν άνδρα…

Ευτυχώς, τα ταμπού γύρω από το θέμα όλο και λιγοστεύουν. Το μόνο που έχω να παρατηρήσω είναι πως όσο εμένα θα με πεις μ****α, όταν ξεπεράσω τα όρια του μέτρου με το πορνό, άλλο τόσο κι εσένα θα σε χαρακτηρίσω αναλόγως αν το να διαβάζεις για ειδυλλιακές σεξουαλικές στιγμές σε ερεθίζει περισσότερο από το να κάνεις σεξ!

Γι’ αυτό κλείνοντας το βιβλίο – ένα από τα πιο χαρακτηριστικά best seller του είδους, αν δεν έχεις ακόμη καταλήξει, είναι το “Γυμνή Μπροστά σου” της Sylvia Day – μετά την παραλία ή το βραδι στο κρεβάτι μη μου γυρνάς την πλάτη! Κάνε την… φαντασία σου πράξη!

Του Λευτέρη Σαββίδη (@lefterix28)

Read More

And More