Χωρίσατε και “σύντομα” προχώρησε παρακάτω. Στην επόμενη. Πώς μπόρεσε να το κάνει αυτό;

Life is a bitch!!! Ωραίος τρόπος να ξεκινήσεις ένα άρθρο θα μου πεις, αλλά ποιο άλλο μότο θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα το θέμα; Χωρισμός! Λες και δεν είναι επώδυνος από μόνος του, έρχεται το – μέχρι πριν λίγο καιρό – ταίρι σου και σε αποτελειώνει. Πώς; Προχωράει, συνεχίζει, ξεκολλάει από τη μιζέρια μιας σχέσης που τελείωσε! Λίγο μόνο διάστημα από τη μέρα που είπατε αντίο, εκείνος γνωρίζει, κάνει σεξ, “τα φτιάχνει”, “νταραβερίζεται” με μια άλλη γυναίκα.

Είναι ένα αναίσθητο γαϊδούρι; Είναι απλά πιο καλά συμβιβασμένος με την πραγματικότητα; Είναι τυχερός; Κι εσύ τρελαίνεσαι γιατί δεν τον έχεις ξεπεράσει; Δεν μπορεί να χωρέσει ο νους σου πώς διέγραψε έτσι γρήγορα όσα είχατε μοιραστεί (Να ψηφίσω αυτή την εκδοχή ως την πιο συνήθη ερμηνεία μια γυναίκας. Αυτό που λέει δηλαδή, χωρίς να σημαίνει ότι αυτό εννοεί); Αρνείσαι να δεχτείς μια κατάσταση που δεν έχει καθόλου θετική εξέλιξη για εσένα;
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην με πάρεις για σεξιστή. Το ίδιο μπορεί άνετα να συμβεί και σε έναν άνδρα, αν η γυναίκα προχωρήσει πριν από εκείνον. Εγώ όμως είμαι εδώ για να μιλάω μαζί σου για θέματα που αφορούν εσένα! Σωστά;

ΤΙ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΕΝΑΝ ΑΝΔΡΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΧΕΡΙΑ;
Ας πάρουμε τα πράγμα ξεχωριστά. Επειδή η τετριμμένη απάντηση του άκαρδου τέρατος που δεν σεβάστηκε τίποτα δύσκολα μπορεί να έχει βάση σε όλες τις σχέσεις που τελείωσαν άδοξα, λέω να επιχειρήσω να σε βάλω στον εγκέφαλο του άνδρα που μια βδομάδα, ένα ή δύο μήνες μετά το τέλος μιας σχέσης, πέφτει στα χέρια μια άλλης γυναίκας ή το κρεβάτι με μια άλλη γυναίκα. Ορκίζομαι να είμαι απόλυτα ειλικρινής…

Γιατί το έκανε;
1. Για να σε βγάλει από το μυαλό του! Για να ξεχαστεί… Ξέρεις τώρα πως είναι αυτά! Ο έρωτας με έρωτα περνάει και όλα τα γνωστά κλισέ. Υπάρχουν λοιπόν άνδρες που βλέπουν το σεξ ή τη σχέση με μια άλλη γυναίκα σαν το παυσίπονο που θα καταπραΰνει τους πόνους του χωρισμού, τον τρόπο να πάρουν το μυαλό τους από τις στενάχωρες σχέσεις. Να σημειώσω εδώ πως δεν πιάνει πάντα και πολλές φορές, η προσπάθεια καταρρέει πριν καλά, καλά ξεκινήσει. Α, συνήθως εδώ το τρίτο πρόσωπο δεν παίζει και πολύ σημαντικό ρόλο. Μην φανταστείς (ποτέ μη λές ποτέ!) δηλαδή πως τρελάθηκε για την άλλη…

2. Γιατί απλά έτυχε… Ήταν η κακιά (για εσένα και η καλή για εκείνον) η ώρα. Έπεσε στο δρόμο του μια όμορφη γυναίκα. Στα κυβικά του και πρόθυμη να τον κάνει να… ξεχάσει. Μην χτυπιέσαι στο πάτωμα. Δεν υπάρχει άντρας που να βρει – χωρίς να το ψάχνει ομολογουμένως – μια γυναίκα που του αρέσει μπροστά του και να πει “Όχι, δεν θα πάρω!” Μήπως εσύ δεν θα έκανες το ίδιο; Σημείωση: Εδώ η εμφάνιση, ο χαρακτήρας ο τρόπος γνωριμίας με την άλλη γυναίκα έπαιξε σαφέστατα ρόλο.

3. Γιατί του άρεσε… Είναι αυτό που λέμε δεν έτυχε, πέτυχε! Η όμορφη γειτόνισσα που πάντα τον έκανε να στραβολαιμιάζει; Μια συνάδελφος στο γραφείο, που τώρα που είναι ελεύθερο πουλί μπορεί να δει με άλλο μάτι; Ενδιαφέρεται, κάνει κίνηση και αυτή αποφέρει καρπούς. And that’s that…

Match Point: Επειδή σε βλέπω να χτυπιέσαι, οφείλω να τον υπερασπιστώ. Το γεγονός πως γυάλισε το μάτι του για μια άλλη γυναίκα τόσο σύντομα, δεν αναιρεί τα όσα ένιωθε, έκανε, έλεγε σε εσένα. Σε διαβεβαιώ πως ένας άνδρας τα έχει πολύ πιο ξεκάθαρα στο μυαλό του. Άλλο εκείνο που έζησε μαζί σου και άλλο αυτό που περνάει τώρα.

4. Επειδή οι φίλοι του τον πνίγουν… Δεν έχεις ιδέα τι καζούρα μπορεί να υποστεί ένας άνδρας από τον περίγυρό του. Που είναι κολλημένος, που θα μονάσει, που πόσο πια θα την κλαίει τη σχέση και άλλα τέτοια. Ε, εγωισμός είναι αυτός και κάποια στιγμή θα οδηγήσει σε μια άλλη γυναίκα. Μην τον πούνε και μ@#&^*!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ
Επειδή το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις καλό είναι να κάνεις και εσύ μια ενδοσκόπηση. Είσαι σίγουρη ότι ξέρεις το λόγο που το νέο της σχέσης του πρώην σου σου κόβει την ανάσα; Τι σε κάνει να πονάς; Τι σε φρίκαρε τόσο όταν έμαθες ότι βρήκε άλλη; Γιατί πέφτεις στα πατώματα;

1. Γιατί ακόμα ελπίζεις… Εντάξει χώρισες! Αυτό δεν σημαίνει ότι διέγραψες και εντελώς στο μυαλό σου την πιθανότητα να είστε και πάλι μαζί! Η είδηση λοιπόν της άλλης σκοτώνει κάθε ελπίδα να γυρίσει και πάλι σε σένα. Σου οριοθετεί το τέλος. Κι αυτό πονάει.

2. Γιατί σε πρόλαβε… Οι δυο μας μιλάμε. Μήπως εκείνο που σε εξοργίζει είναι που δεν πρόλαβες εσύ να κάνεις το ίδιο; Και τώρα στο μυαλό σου, στα μάτια σου και στα βλέμματα των γύρω σου μοιάζεις εκείνη που είναι ακόμη κολλημένη; Να στο πω κι αλλιώς. Αν εσύ προχωρούσες πρώτη στον επόμενο, πως θα αντιδρούσες στον πρώην;

3. Γυναικείος εγωισμός. Ναι υπάρχει κι αυτός…
Είναι λίγο σαν το αμίμητο “Και θέλω να ΄ρθω να σ’ αρπάξω από την άλλη”! Σε πνίγει το γιατί! Τι έχει αυτή που δεν το έχεις εσύ; Πώς είναι μαζί της και όχι με εσένα; Ή από την άλλη πώς μπορεί εκείνος να βρει κάτι σε μια άλλη γυναίκα τόσο σύντομα; Τόσο λίγο άξιζε η σχέση σας (είπαμε, τις περισσότερες φορές το ένα δεν έχει καμία σχέση με το άλλο); Ο εγωισμός λειτουργεί ύπουλα μερικές φορές. Κι εκεί που νομίζεις ότι πεθαίνεις από έρωτα, αποδεικνύεται ότι όλο αυτό το δράμα είναι απλά επειδή θίχτηκε ο εγωισμός σου. Ο χρόνος τα αποδεικνύει κάτι τέτοια.

4. Δεν μπορεί να σου συμβαίνει εσένα αυτό… Το μυαλό καλπάζει και σκέφτεσαι πως δεν είναι δυνατό. Δεν γίνεται να έχει τελειώσει αυτή η σχέση. Δεν μπορεί εκείνος που αγαπούσες μέχρι χθες να είναι πια σε μια άλλη αγκαλιά. DENIAL! Με μία φράση, αρνείσαι να δεχτείς την πραγματικότητα. Δεν είσαι έτοιμη να την αποδεχθείς. Οι ταχύτητές σου είναι λίγο πιο αργές από τις δικές του. Αρνείσαι. Δεν είσαι έτοιμη να το καταπιείς.

IΤ MUST HAVE BEEN LOVE…
Σε βλέπω να εξετάζεις όλα τα ενδεχόμενα! Να προσπαθείς να ταιριάξεις τις καταστάσεις με τις αιτίες. Όποιο και να είναι το συμπέρασμα πρέπει να δεις τα πράγματα πιο ψύχραιμα. Ο άνθρωπος έχει πάντα μεγάλες προσδοκίες και δημιουργεί έναν ιδανικό κόσμο μέσα στον οποίο είναι το επίκεντρο του παιχνιδιού. Έτσι και σε μια σχέση αισθάνεται πως για τον άλλο είναι Ο ΕΝΑΣ και μοναδικός! Το σημάδι που τον άγγιξε μια για πάντα στην καρδιά. Είσαι σίγουρη όμως πως και ο εκάστοτε σύντροφος έχει την ίδια άποψη; Όσο και να είναι σκληρό, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να είσαι απλά ένα βήμα πριν εκείνος βρει τη γυναίκα της ζωής του.

Όχι, δεν στρίβω το μαχαίρι στην καρδιά! Σκέψου αυτό: Όσο ισχύει πως η γυναίκα της ζωής του δεν ήρθε στο πρόσωπό σου, άλλο τόσο είναι μαθηματικά βέβαιο πως και ο άνδρας της ζωής σου είναι κάπου εκεί έξω και περιμένει να σε συνατήσει!

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Πέρα από τα συναισθήματα που μας κατακλύζουν όταν βιώνουμε μια τέτοια κατάσταση θα πρέπει να βάζουμε και την λογική. Σ΄αυτό το άρθρο γράφονται πράγματα που δεν μπορούμε να σκεφτούμε όταν πονάμε. Αυτή η ανάλυση είναι λοιπόν ένα βάλσαμο για την ψυχή.

  2. το άρθρο είναι μπούρδα… τι σημαίνει ”αλλο αυτό που έζησε μαζί σου, άλλο με την άλλη”; τι είναι οι άνθρωποι, τρόλλευ; δεν μου αρέσεις και πάω στον επόμενο/η; μάλλον όλα αυτά τα χαζο σάιτς δεν έχουν ιδέα ούτε από πραγματική αγάπη, αλλά μόνο από επιφανειακότητα.. ζούμε στην εποχή τoυ εύκολου.. δεν μου κάνεις, σε βαρέθηκα, γύρω μου υπάρχουν και άλλοι… Ο άνθρωπος σαν αριθμός.. Αυτό λέει το άρθρο… Αγάπη ρε ξέρετε; Δια βίου, καθολική, ατέρμονη… Δόσιμο, αυτοθυσία για τον άλλον. Αυτό είναι.. τα άλλα είναι παπάτζες… Για ξενέρωτους και θύματα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More