Γλυκιά Βάφλα με σαντιγί, φράουλες και σοκολάτα

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Γλυκιά Βάφλα με δροσερή σαντιγί, φράουλες και λιωμένη σοκολάτα.

Συστατικά

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. της γλυκού baking powder
  • 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 2 αυγά
  • 2 κλωνάρια βανίλια
  • 2 κούπες γάλα
  • 6 κουτ. της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 200 γρ. σοκολάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 100 γρ. σαντιγί
  • 4 φράουλες κομμένες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το μηχάνημα για βάφλες
  • Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  • Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάς τα αυγά μέχρι να λιώσουν. Προσθέτεις τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύεις.
  • Ενώνεις τα μείγματα των δύο μπολ, ρίχνεις το γάλα και χτυπάς μέχρι να λιώσουν όλα τα συστατικά.
  • Τοποθετείς το μείγμα μέσα στο μηχάνημα για βάφλες. Ψήνεις μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνεις τη σοκολάτα με λίγο βούτυρο.
  • Σερβίρεις σε ένα πιάτο. Προσθέτεις τη σαντιγί από πάνω και τις φράουλες. Περιχύνεις με τη λιωμένη σοκολάτα

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164