Γλυκιά Βάφλα με δροσερή σαντιγί, φράουλες και λιωμένη σοκολάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτ. της γλυκού baking powder
- 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 2 αυγά
- 2 κλωνάρια βανίλια
- 2 κούπες γάλα
- 6 κουτ. της σούπας βούτυρο λιωμένο
- 200 γρ. σοκολάτα κομμένη σε κυβάκια
- 100 γρ. σαντιγί
- 4 φράουλες κομμένες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις το μηχάνημα για βάφλες
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάς τα αυγά μέχρι να λιώσουν. Προσθέτεις τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύεις.
- Ενώνεις τα μείγματα των δύο μπολ, ρίχνεις το γάλα και χτυπάς μέχρι να λιώσουν όλα τα συστατικά.
- Τοποθετείς το μείγμα μέσα στο μηχάνημα για βάφλες. Ψήνεις μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνεις τη σοκολάτα με λίγο βούτυρο.
- Σερβίρεις σε ένα πιάτο. Προσθέτεις τη σαντιγί από πάνω και τις φράουλες. Περιχύνεις με τη λιωμένη σοκολάτα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ