Γλυκιά Βάφλα με σαντιγί, φράουλες και σοκολάτα

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Γλυκιά Βάφλα με δροσερή σαντιγί, φράουλες και λιωμένη σοκολάτα.

Συστατικά

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. της γλυκού baking powder
  • 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 2 αυγά
  • 2 κλωνάρια βανίλια
  • 2 κούπες γάλα
  • 6 κουτ. της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 200 γρ. σοκολάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 100 γρ. σαντιγί
  • 4 φράουλες κομμένες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το μηχάνημα για βάφλες
  • Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  • Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάς τα αυγά μέχρι να λιώσουν. Προσθέτεις τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύεις.
  • Ενώνεις τα μείγματα των δύο μπολ, ρίχνεις το γάλα και χτυπάς μέχρι να λιώσουν όλα τα συστατικά.
  • Τοποθετείς το μείγμα μέσα στο μηχάνημα για βάφλες. Ψήνεις μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνεις τη σοκολάτα με λίγο βούτυρο.
  • Σερβίρεις σε ένα πιάτο. Προσθέτεις τη σαντιγί από πάνω και τις φράουλες. Περιχύνεις με τη λιωμένη σοκολάτα

Read More

And More