Cocooning time! 5 comfort food συνταγές

Οι μέρες που διανύουμε είναι χωρίς αμφιβολία δύσκολες. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Το lifestyle αλλάζει. Και το σπίτι γίνεται το καταφύγιό μας περισσότερο από ποτέ. Για το καλό μας! Εκεί, είναι και ο χώρος που καλούμαστε να βιώσουμε την απόλαυση που κάθε άνθρωπος έχει καθημερινά ανάγκη. Και τώρα που η θερμοκρασία πέφτει είναι πιο εύκολο. Η ψυχολογία μας πρέπει να παραμείνει δυνατή και σύμμαχοί μας στα νέα ήθη του cocooning είναι η θετική πρόθεση, ένα καλό βιβλίο, μια καλή σειρά και φυσικά το απαραίτητο και λατρεμένο comfort food που θα ολοκληρώσει την ευεξία μας. Φαγητό που μπορείς να ετοιμάσεις με τα χεράκια σου εύκολα και γρήγορα. Φαγητό που θα σε ταξιδέψει με τη νοστιμιά του, γεύσεις που θα σε κάνουν να απολαύσεις την ασφάλεια του σπιτιού σου και να νιώσεις τη ζεστασιά και την αισιοδοξία ξανά. Πειραματίσου με τα υλικά σου, ετοίμασε το φαγητό που σου αρέσει και Enjoy!

Ζυμαρικά For The Win…
Με την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών, ημέρα εορτής του δημοφιλέστερου φαγητού στον κόσμο να πλησιάζει, καταλαβαίνεις ότι το ιδανικό comfort food είναι ξεκάθαρα κάτι σε ζυμαρικό. Εύκολο, γρήγορο, χορταστικό, κολασμένα νόστιμο και οικονομικό.

Συνδυάζονται με όλα, δεν υπάρχει άτομο που να μπορεί να τους αντισταθεί και σε αφήνουν ελεύθερη να πειραματιστείς με τόσα άλλα συστατικά δημιουργώντας αξεπέραστες γεύσεις που ισοδυναμούν με μια ζεστή αγκαλιά, ένα κρύο βράδυ στο σπίτι. 

Άσε που μπορούν να σου φτιάξουν εύκολα τη διάθεση. Ναι, καλά διάβασες! Τα ζυμαρικά προσφέρουν στον οργανισμό σου υδατάνθρακες, οι οποίοι, καθώς διασπώνται κατά τη διάρκεια της πέψης, απελευθερώνουν στο σώμα σου την σεροτονίνη, ορμόνη που ρυθμίζει την ευτυχία σου, καταπολεμά τη στεναχώρια και το άγχος και σε κάνει να χαμογελάς. 

Μην το σκέφτεσαι, λοιπόν! Διάφορα κίτρινα τυριά, αλλαντικά, λουκάνικα, κοτοπουλάκι, ακόμα και λαχανικά σε μορφή σούπας περιμένουν να ενωθούν με τα ζυμαρικά σου και εσένα να τα απολαύσεις κάτω από μία ζεστή κουβέρτα.

MISKO Time!
Αν σου αρέσει η ποικιλία, τότε στα προϊόντα της MISKO θα βρεις σίγουρα εκείνο που σου ταιριάζει περισσότερο. Κλασικό σπαγγέτι, για να παίξεις με τις -επίσης κλασικές και αγαπημένες- συνταγές. Μακαρονάκι κοφτό για μία εύκολη και ζεστή σουπίτσα που μπορείς να ετοιμάσεις σε λίγα λεπτά και να απολαύσεις σε περισσότερα. Κοχυλάκι για μία παιχνιδιάρικη μακαρονάδα με τυρί και μυρωδικά. Λεπτή Miskoτίνη, από 100% σιμιγδάλι σκληρού σίτου, που θα “κρατήσει” τη σάλτσα σου και θα ενωθεί αρμονικά με μικρά κομματάκια κοτόπουλου. Μακαρόνια Τρυπητά για “πειραγμένη” ζεστή μακαρονάδα φούρνου. Scroll down για να διαβάσεις τις συνταγές που συγκεντρώσαμε για εσένα και Καλή σου Απόλαυση!

Κλασική καρμπονάρα με αυγό

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 MISKO
  • 100 γρ. καπνιστή πανσέτα σε κυβάκια
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 αυγά
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, ετοιμάζεις τα ζυμαρικά. Γεμίζεις μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζεις σε υψηλή φωτιά.
  • Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτεις 35 γρ. αλάτι και ρίχνεις τα Σπαγγέτι Νο6 MISKO. Ανακατεύεις με μια πιρούνα και αφήνεις να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
  • Όσο βράζουν τα ζυμαρικά ζεσταίνεις 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρεις την πανσέτα απ’ όλες τις μεριές για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Παράλληλα, χτυπάς σε μπολ τα αυγά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την μισή ποσότητα παρμεζάνας με σύρμα, μέχρι ν’ αφρατέψουν ελαφρώς.
  • Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, δεν πετάς το νερό στο οποίο έβρασαν, αλλά τα μεταφέρεις κατευθείαν στο τηγάνι με την πανσέτα, ανακατεύοντας απαλά.
  • Ρίχνεις 1/2 μεγάλη κουταλιά (για σούπες) από το καυτό νερό των ζυμαρικών στο μπολ με τα αυγά και χτυπάς να ομογενοποιηθούν.
  • Ρίχνεις το μείγμα των αυγών πάνω στα ζυμαρικά, αποσύρεις από τη φωτιά και ανακατεύεις απαλά και με γρήγορες κινήσεις όλα τα υλικά για να γίνουν τα αυγά σαν κρέμα και να μην σβολιάσουν. Εάν χρειαστεί, προσθέτεις λίγο ακόμα από το νερό των ζυμαρικών (1-2 κ.σ. τη φορά) και συνεχίζεις το ανακάτεμα, για να γίνουν πιο κρεμώδη.
  • Σερβίρεις αμέσως, πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

 

Μακαρονόπιτα με μετσοβόνε και λουκάνικα Ιωαννίνων

Υλικά (για 8 μερίδες):

  • 500 γρ. Μακαρόνια Τρυπητά Νο3 MISKO
  • 100 ml νερό, στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
  • 400 γρ. λουκάνικα Ιωαννίνων σε φέτες
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 150 γρ. μετσοβόνε, χονδροτριμμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, ετοιμάζεις τα ζυμαρικά. Γεμίζεις μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζεις σε υψηλή φωτιά.
  • Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτεις 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Μακαρόνια Τρυπητά Νο3 MISKO. Ανακατεύεις με μια πιρούνα και αφήνεις να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.
  • Σουρώνεις τα ζυμαρικά, τα αναμειγνύεις με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύεις απαλά και τα αφήνεις στην άκρη.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρεις τα λουκάνικα Ιωαννίνων για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και τα αφήνεις να κρυώσουν.
  • Σε μεγάλο μπολ χτυπάς το γιαούρτι, το νερό που κράτησες από τα ζυμαρικά, τα αυγά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτεις την φέτα και ανακατεύεις να ενσωματωθούν. Προσθέτεις τα βρασμένα ζυμαρικά και τα λουκάνικα και ανακατεύεις.
  • Λαδώνεις ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή ταψί και ρίχνεις μέσα το τελικό μείγμα. Πασπαλίζεις με το μετσοβόνε και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 35-40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Αφήνεις να κρυώσει ελαφρά και σερβίρεις σε κομμάτια.

 

Σούπα μινεστρόνε λαχανικών με κοφτό μακαρονάκι 

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 200 γρ. Κοφτό MISKO
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο στη μέση και μισές ροδέλες
  • 1 πατάτα σε κυβάκια
  • 2 κολοκυθάκια σε μισές ροδέλες
  • 150 γρ. πράσινα φασολάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 200 γρ. τριμμένες ντομάτες
  • 1 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνεις 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρεις το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτεις το καρότο, την πατάτα, τα κολοκυθάκια, τα φασολάκια, το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρεις για 4-5 λεπτά.
  • Προσθέτεις τις τριμμένες ντομάτες και όταν πάρουν βράση, ρίχνεις το νερό (ή τον ζωμό).
  • Αφήνεις τα λαχανικά να βράσουν για 15 λεπτά και με δοκιμή, προσαρμόζεις το αλατοπίπερο. Ρίχνεις στην κατσαρόλα το Κοφτό MISKO, ανακατεύεις και αφήνεις να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
  • Προς το τέλος, προσθέτεις το μαϊντανό. Σερβίρεις την σούπα ζεστή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Μακαρονάδα με φιλετάκια κοτόπουλου

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 500 γρ. Miskoτίνη Νο10 MISKO
  • 600 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, κόβεις το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες. Ζεσταίνεις 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρεις το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά απ’ όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτεις το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρεις για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτεις το κύμινο και σοτάρεις για 1 λεπτό ακόμα.
  • Σβήνεις με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνεις τις ντομάτες. Χαμηλώνεις λίγο την φωτιά και αφήνεις την σάλτσα να μαγειρευτεί για περίπου 5 λεπτά. Προς το τέλος, προσθέτεις τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Παράλληλα, ετοιμάζεις τα ζυμαρικά. Γεμίζεις μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζεις σε υψηλή φωτιά.
  • Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτεις 35 γρ. αλάτι και ρίχνεις την Miskoτίνη Νο10 MISKO. Ανακατεύεις με μια πιρούνα και αφήνεις να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
  • Σουρώνεις τα ζυμαρικά και τα μεταφέρεις κατευθείαν στο σκεύος με τη σάλτσα. Ανακατεύεις απαλά και αποσύρεις από τη φωτιά.
  • Σερβίρεις τα ζυμαρικά ζεστά με τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

 

Ζυμαρικά με απάκι, γραβιέρα και δενδρολίβανο

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 500 γρ. Κοχύλι MISKO
  • 200 γρ. απάκι σε κομματάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 40 ml ρακή
  • 60 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
  • 2 κλωναράκια δενδρολίβανο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 100 γρ. γλυκιά γραβιέρα τριμμένη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, γεμίζεις μία μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζεις σε υψηλή φωτιά.
  • Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτεις 35 γρ. αλάτι και ρίχνεις το Κοχύλι MISKO. Ανακατεύεις με μια κουτάλα και αφήνεις να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
  • Σουρώνεις τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα ραντίζεις με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύεις απαλά και αφήνεις στην άκρη.
  • Σε ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνεις 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το απάκι για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Το μεταφέρεις σε πιάτο.
  • Ζεσταίνεις άλλες 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτεις το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρεις για 1 λεπτό.
  • Σβήνεις με την ρακή και όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, ρίχνεις τον χυμό πορτοκαλιού. Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις για 3-4 λεπτά, να μειωθούν τα υγρά της κατσαρόλας.
  • Ρίχνεις το νερό των ζυμαρικών και έπειτα από 2 λεπτά, ρίχνεις τα ζυμαρικά, το απάκι, τα φυλλαράκια από το δενδρολίβανο και το ξύσμα, ανακατεύεις απαλά και αποσύρεις από τη φωτιά.
  • Προσθέτεις τη γραβιέρα και ανακατεύεις απαλά για να λιώσει ελαφρώς πάνω στα ζυμαρικά.
  • Σερβίρεις αμέσως με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.