Αγκινάρες πανέ

Αγκινάρες πανέ | tlife.gr
Εύκολη
5 μερίδες
20 Λεπτά

Καθαρισμένη τρυφερή καρδιά αγκινάρας, περασμένη από τραγανή φρυγανιά που θα σου δώσει ένα υπέροχο και ξεχωριστό πιάτο.

Συστατικά
  • 10 αγκινάρες
  • To χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 2 αυγά χτυπημένα (αντικατάστησέ τα με νερό για να είναι νηστίσιμα)
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
  • Καθάρισε τις αγκινάρες μία, μία και βούτηξέ τες στο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν
  • Βράσε μέσα στο λεμόνι για 5 λεπτά. Άφησε σε απορροφητικό χαρτί, στράγγιξε και αλατοπιπέρωσε
  • Κόψε τις αγκινάρες στη μέση και αλεύρωσε καλά
  • Βούτηξε κάθε κομμάτι στο αυγό και στη συνέχια στη φρυγανιά
  • Βάλε στο τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο να κάψει. Βάλε τις αγκινάρες και ψήσε να πάρουν όμορφο χρώμα
  • Μπορείς να τις σερβίρεις και κρύες
* TIP ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Πώς θα καθαρίσεις τις αγκινάρες; Κάνε κλικ εδώ

Ψάχνετε κάποια συνταγή;
MENU
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ