Άγριο ρύζι με κάστανα και cranberries

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια συνταγή που μπορείς να απολαύσεις ζεστή ή κρύα.

Θερμίδες: 213/ μερίδα

Συστατικά

  • 2φλ. άγριο ρύζι (άβραστο)
  • 2φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 2φλ. νερό
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1+1/2φλ. κάστανα ψημένα
  • 1φλ. cranberries
  • 1+1/2κ. σούπας μαργαρίνη
  • 1+1/2φλ. καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1+1/2φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1+1/4 σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1/2φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2κ. σούπας φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • 1κ. σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1/4κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • Μαγέρικο σπρέι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Πρόσθεσε τα κάστανα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήσε τα για 15 λεπτά.
  • Έπειτα κόψε τα στη μέση.
  • Βράσε το ρύζι με το ζωμό και το νερό και 1/4κ. γλυκού αλάτι.
  • Βάλε τα cranberries σε ένα μικρό μπολ, ρίξε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν και άφησέ τα εκεί για 20 λεπτά.
  • Στράγγιξε τα cranberries και τοποθέτησέ τα στο ρύζι.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξε μέσα τη μαργαρίνη και περίμενε μέχρι να λιώσει.
  • Πρόσθεσε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σέλερι και σόταρε για 15 λεπτά.
  • Πρόσθεσε μέσα το φασκόμηλο, το μαϊντανό και το θυμάρι.
  • Ρίξε το μείγμα μέσα στο ρύζι μαζί με 1/4κ. γλυκού αλάτι, το πιπέρι και τα κάστανα.
  • Πρόσθεσε το φαγητό σε ένα ταψί και ψήσε για 10 λεπτά.

Read More

And More