Αλμυρά muffins με λαχανικά

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

 

Μια συνταγή που μπορείς να φτιάξεις ακόμα και το πρωί και να απολαύσεις μαζί με το χυμό σου.

Θερμίδες: 50/ μερίδα

Συστατικά

 

  • Σπρέι μαγειρικής
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1φλ. κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1φλ. πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2φλ. baby σπανάκι
  • 1φλ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • Λίγο αλάτι
  • 4 ολόκληρα αυγά
  • 4 ασπράδια αυγού

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
  • Πάρε ένα αντικολλητικό ταψάκι για muffins με 12 θήκες, ψέκασε με μαγειρικό σπρέι και τοποθέτησέ το στο φούρνο για να ζεσταθεί λίγο.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σόταρε το λάδι, την κόκκινη πιπεριά, την πράσινη πιπεριά και το κρεμμύδι για 5 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σπανάκι και τα μανιτάρια και μαγείρεψε για 2 επιπλέον λεπτά.
  • Στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα, προσθέστε το λιωμένο σκόρδο.
  • Ρίξε αλάτι και αφέρεσε το τηγάνι από το μάτι.
  • Σπάσε όλα τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψέ τα καλά.
  • Ρίξε μέσα τα σοταρισμένα λαχανικά.
  • Βγάλε το ταψί με τις θήκες από το φούρνο και μοίρασε αναλογικά το μείγμα στις θήκες.
  • Ψήσε για 15 λεπτά.
  • Μοίρασε από ένα muffin σε κάθε πιάτο.

Read More

And More