Αλμυρή τάρτα με λαχανικά και πανδαισία τυριών

80 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια τέλεια συνταγή με πλούσια κρέμα και λαχανικά.

Θερμίδες: 225/ μερίδα

Συστατικά

  • 1 έτοιμη ζύμη για τάρτα (να έχει διάμετρο 23εκ. περίπου)
  • 7 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
  • 2φλ. baby σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 2/3φλ. αποβουτυρωμένο γάλα
  • 6κ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 3κ. σούπας φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένος
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2φλ. ρικότα
  • 1/3φλ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 3/4φλ. τοματίνια κομμένα στη μέση

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
  • Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε τη ζύμη για την τάρτα, μέχρι να έχει διάμετρο 28 – 30εκ.
  • Μετέφερε τη ζύμη σε μια πυρίμαχη γυάλινη πιατέλα 23 εκ., πιέζοντας τον πάτο και τα πλαϊνά με τα δάχτυλά σου.
  • Κάνε μερικές τρύπες με το πιρούνι στον πάτο της ζύμης και ψήσε την στο φούρνο για 10 – 15 λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα αυγά, το σπανάκι, το γάλα, 2κ. σούπας παρμεζάνα, το βασιλικό και το αλάτι.
  • Πρόσθεσε το μείγμα μέσα στο ταψί, πάνω από τη ζύμη.
  • Σε ένα πιο μικρό μπολ ανακάτεψε τη ρικότα, τη μοτσαρέλα και την υπόλοιπη παρμεζάνα.
  • Βάλε το μείγμα που μόλις έφτιαξες και τα τοματίνια πάνω από τη γέμιση.
  • Αν θέλεις μπορείς να βάλεις αλουμινόχαρτο στα πλαϊνά για να μην καούν.
  • Ψήσε την τάρτα για 50 – 55 λεπτά.

Read More

And More