Αντζέμ πιλάφι

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι ένα ρυζάκι με άρωμα φρέσκου βούτυρου και τραγανού φιδέ. Αν η γιαγιά είχε σχέση με την Μικρά Ασία θα το έχεις δοκιμάσει… Είναι εύκολο και πεντανόστιμο…

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα
  • 6 φλιτζάνια νερό
  • 100 γρ. φιδέ σπασμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • Ζάχαρη στη μύτη του κουταλιού
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • Αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει. Αφού αρχίσει να κοχλάζει αλάτισε και πρόσθεσε τη ζάχαρη και τη μισή ποσότητα βούτυρο. Ρίξε και το ρύζι
  • Ανακάτεψε καλά και άφησε το ρύζι να ψηθεί για περίπου 8 λεπτά
  • Την ίδια ώρα βάλε το υπόλοιπο βούτυρο και τσιγάρισε το φιδέ να πάρει χρώμα
  • Αφού βράσει το ρύζι πρόσθεσε το φιδέ και άσησε να βράσουν όλα τα υλικά για περίπου 7 λεπτά ακόμη
  • Δοκίμασε αν είναι έτοιμο το ρύζι. Αν χρειαστεί μπορείς να προσθέσεις λίγο ζεστό νερό
  • Σκέπασε την κατσαρόλα με βαμβακερή πετσέτα και σκέπασε το καπάκι. Άφησε το πιλάφι να κρυώσει και σέρβιρε

Tip


Read More

And More