Απλές συμβουλές για να γίνεις πιο γρήγορη – αλλά πάντα ποιοτική – στην κουζίνα σου

Ο χρόνος είναι χρήμα, αλλά και η γεύση ποιότητα ζωής! 

Τι μπορείς να κάνεις για να συνδυάσεις αυτά τα δύο; Μα να προετοιμαστείς κατάλληλα για να έχεις τα πάντα όταν μαγειρεύεις σε απόσταση… βολής. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα μαγικά συστατικά που κάνουν το φαγητό πεντανόστιμο.

– Μπαχαρικά/μυρωδικά: Φρόντισε να έχεις στο σπίτι σου αποξηραμένα μυρωδικά και μπαχαρικά από όσο το δυνατό μεγαλύτερη ποικιλία. Έτσι θα μπορείς να ετοιμάσεις όλα τα πιάτα χωρίς να πρέπει να πεταχτείς στο μανάβικο. Βάλε όλα σου τα βαζάκια με ετικέτες σε πύργο ή ράφι, το ένα δίπλα στο άλλο, ώστε να μπορείς να τα χρησιμοποιείς άμεσα.

– Βάλε τρεις γλαστρούλες στο περβάζι σου (ή και μέσα από το παράθυρο, όταν κάνει παραπάνω κρύο). Μαϊντανό, βασιλικό, άνιθο! Αυτά θα γίνουν τα φρέσκα μυρωδικά που θα αρωματίσουν κάθε σάλτσα και φαγητό! Κράτησε δίπλα σου ένα ψαλίδι κουζίνας και ψιλόκοψε τα μυρωδικά σου απ’ ευθείας πάνω από την κατσαρόλα.

– Διάβασε τα βήματα της συνταγής που ετοιμάζεις προσεκτικά και μέτρησε χρόνους. Μπορείς να εκμεταλλευτείς το χρόνο αναμονής για μια παρασκευή, ώστε να ετοιμάσεις κάποιο άλλο κομμάτι της συνταγή. Για παράδειγμα όσο χρειάζονται τα μακαρόνια για να βράσουν, μπορείς να προετοιμάζεις τα λαχανικά για τη σάλτσα σου ή το χρόνο που παίνει το cupcake για να ψηθεί, εσύ μπορείς να έχεις φτιάξει και βάλει ήδη στο ψυγείο τη βουτυρόκρεμα.

Read More

And More