Αρμυρές τηγανίτες με καλαμπόκι και ανθότυρο

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστές, light και spicy τηγανίτες με γέμιση από καλαμπόκι και ανθότυρο

Συστατικά

  • 1 φλ. αλεύρι γοχ
  • 1 1/2 κ. γλυκού baking powder
  • 3/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
  • 2/3 φλ. ανθρακούχο νερό
  • 1 1/3 φλ. καλαμπόκι (από δύο ρόκες)
  • 1/2 φλ. + έξτρα για το σερβίρισμα ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
  • 1 κ. σούπας + έξτρα σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 4 κ. σούπας βούτυρο
  • μέλι για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το baking powder, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Πρόσθεσε και το ανθρακούχο νερό και ανακάτεψε καλά για να μην σχηματιστούν σβόλοι.
  • Ρίξε στα υλικά και το ανθότυρο, το καλαμπόκι, την ψιλοκομμένη (σχεδόν λιωμένη) πιπεριά και το σχοινόπρασο.
  • Ανακάτεψε καλά τα υλικά, ώστε να γίνει το μείγμα ομοιογενές και ζέστανε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με μία κουταλιά βούτυρο.
  • Πάρε μερίδες ίσες με 1/4 του φλιτζανιού από το ρευστό χυλό και ρίξ’ τες στο τηγάνι.
  • Ψήσε τις τηγανίτες για περίπου τέσσερα λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
  • Αφαίρεσε τις τηγανίτες, αλατοπιπέρωσέ τες και επανάλαβε τη διαδιασία με τον υπόλοιπο χυλό, χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο βούτυρο κάθε φορά.
  • Σέρβιρε τις τηγανίτες με μέλι και πασπάλισε με το έξτρα ανθότυρο και το έξτρα σχοινόπρασο.

Read More

And More