Αρνίσιες μπριζόλες μαριναρισμένες σε δενδρολίβανο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Με κρέμα βαλσάμικο, κρεμμυδάκια και κόκκινες πιπεριές.

Συστατικά

Για την μαρινάδα

  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα δενδρολίβανου, ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • Χυμό από ½ λεμόνι

Για τις αρνίσιες μπριζόλες

  • 4×150 gramm αρνίσιες μπριζόλες (μπούτι)
  • 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες στα τέσσερα (χωρίς τα σπόρια)
  • 4 κρεμμυδάκια εσαλότ, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας κρέμα βαλσάμικο
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία. Σε ένα μπολ ανακάτεψε μαζί όλα τα υλικά της μαρινάδας. Στο ίδιο μπολ ρίξε και τις μπριζόλες και άστες να μαριναριστούν για 10 λεπτά ή και για παραπάνω αν μπορείς.
  • Στη μια μεριά του γκριλ βάλε τις πιπεριές με την φλούδα να κοιτά προς τα πάνω. Ρίξε τα κρεμμυδάκια σε ένα μπολ μαζί το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. ´Υστερα βάλ’ τα στην άλλη μεριά του γκριλ. Άσ’ τα όλα να ψηθούν για 10-12 λεπτά μέχρι η φλούδα από τις πιπεριές να μαυρίσει και τα κρεμμυδάκια πάρουν χρυσαφί χρώμα. Γύρω στα 5-6 λεπτά γύρνα στα κρεμμυδάκια. Με το πο βγάλεις τις πιπεριές από το γκιλ, βαλ’ τες σε ένα μπολ και κάλυψέ τες με μεμβράνη για να “ιδρώσουν” και να βγαίνει πιο εύκολα η φλούδα τους.
  • Στο μεταξύ ζέστανε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο σε δυνατή φωτιά. Βγάλε τις μπριζόλες από την μαρινάδα και τηγάνισέ τες και από τις δυο μεριές. Χαμήλωσε την φωτιά και τηγάνισέ τες και πάλι για 3-5 λεπτά από κάθε μεριά, μέχρι να πάρουν απαλό καφέ χρώμα απ’ έξω και να είναι λίγο ροζ από μέσα. Βάλε τις μπριζόλες σε ένα πιάτο, κάλυψέ τες με αλουμινόχαρτο και τες να κάτσουν για 5 λεπτά.
  • Ξεφλούδισε τις πιπεριές και κόψ’ τες σε μεγάλα κομμάτια. Ρίξ’ τες μαζί με τα κρεμμυδάκια, στο τηγάνι που τηγάνισε τις μπριζόλες και ζέστανέ τα για λίγο.
  • Σε ένα πιάτο βάλε τα λαχανικά σου. Κόψε τις μπριζόλες σε κομμάτια και βάλ’ τες πάνω από τα λαχανικά. Στο τηγάνι σου ρίξε την κρέμα βαλσάμικο και 4 κουταλιές της σούπας νερό. Άσε να βράσει για λίγο και ρίξε τον ζωμό αυτόν πάνω από το κρέας σου πριν σερβίρεις.

Tip

Μπορείς να χρησιμποποιήσεις και πιπεριές φλωρίνης σε βάζο και απλά να τις ζεστάνεις με τα κρεμμυδάκια στο τηγάνι.

Read More

And More