Αρωματικά όστρακα σε ζωμό μαύρης μπύρας

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά μύδια και αχιβάδες σε αρωματικό ζωμό μπύρας και σκόρδου

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες
  • 6 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 κεφάλι σκόρδο κομμένο οριζόντια στην μέση
  • 5 κλωνάρια θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 μπουκάλι μαύρη μπύρα
  • 2,5 kg μύδια και αχιβάδες καθαρισμένα
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  • Σοτάρισε το κρεμμύδι για περίπου οκτώ λεπτά.
  • Χαμήλωσε την φωτιά και πρόσθεσε το βούτυρο και το σκόρδο με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
  • Πρόσθεσε και το θυμάρι και άφησε να ψηθούν για τρία λεπτά.
  • Ρίξε και την δάφνη και την μπύρα στην κατσαρόλα και ανέβασε την θερμοκρασία ξανά προς το δυνατό.
  • Πρόσθεσε και τα όστρακα, κάλυψε την κατσαρόλα με το καπάκι και άφησε να βράσουν για περίπου οκτώ λεπτά.
  • Αφαίρεσε όσα όστρακα δεν έχουν ανοίξει, πρόσθεσε αλατοπίπερο στην κατσαρόλα και σέρβιρε με τον ζωμό σε μπολάκια.

Read More

And More