Αρωματική σούπα με φακές και ανατολίτικα μπαχαρικά

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Σούπα με κόκκινες φακές, πράσινα λαχανικά, κύμινο και κουρκουμά

Συστατικά

  • 1 1/2 φλ. κόκκινες φακές πλυμένες
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε κύβους
  • 1 μέτρια ντομάτα σε κύβους
  • 1 κ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • 1/2 κ. γλυκού κουρκουμάς
  • 6 φλ. ψιλοκομμένα φύλλα παντζαριού και σπανάκι
  • αλάτι
  • 1/2 κ. γλυκού κύμινο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίξε τις φακές σε μια κατσαρόλα και πρόσθεσε νερό μέχρι να καλυφθούν.
  • Βάλε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για περίπου 20 λεπτά.
  • Σε ένα τηγάνι ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι για περίπου πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε την ντομάτα και το τζίντζερ και σοτάρισε για άλλα τρία λεπτά πριν προσθέσεις τον κουρκουμά και τα φύλλα παντζαριού με το σπανάκι.
  • Πρόσθεσε και το αλάτι, ανακάτεψε καλά τα υλικά και σοτάρισε για πέντε λεπτά.
  • Ρίξε τα σοταρισμένα υλικά στις φακές και σιγόβρασε για περίπου πέντε λεπτά.
  • Σε ένα μικρό τηγάνι ζέστανε το υπόλοιπο λάδι, πρόσθεσε το κύμινο και το σκόρδο και τηγάνισέ τα για δύο λεπτά.
  • Ρίξε και αυτά τα υλικά στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα και σκέπασε με το καπάκι, ώστε να ανακατευτούν τα αρώματα.
  • Ανακάτεψε καλά και σέρβιρε με φρυγανισμένο ψωμί ή αραβικές πίτες.

Read More

And More