Αρωματική τάρτα ντομάτας με μοτσαρέλα

Αρωματική τάρτα ντομάτας με μοτσαρέλα | tlife.gr
Εύκολη
4 μερίδες
45 λεπτά

Τραγανή σφολιάτα με φρέσκια ντομάτα, μοτσαρέλα και σχοινόπρασο

Συστατικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 2 μεγάλες ντομάτες σε φέτες
  • αλάτι, πιπέρι
  • σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Τρόπος μαγειρέματος
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθέτησε τη σφολιάτα (σε θερμοκρασία δωματίου) σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Με ένα πιρούνι τρύπησε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας, αφήνοντας μόνο το περίγραμμα.
  • Ψήσε τη σφολιάτα στου φούρνο για οκτώ λεπτά, αφαίρεσέ την από το φούρνο και άφησέ την να κρυώσει.
  • Κόψε κάθε φέτα ντομάτας στα δύο και ταμπονάρισέ τες με απορροφητικό χαρτί.
  • Πασπάλισε 3/4 φλιτζανιού μοτσαρέλα στη σφολιάτα και έπειτα τοποθέτησε τις ντομάτες από πάνω.
  • Πασπάλισε και το υπόλοιπο τυρί πάνω από τις ντομάτες και ψήσε για περίπου 20 λεπτά.
  • Αφαίρεσε από το φούρνο, αλατοπιπέρωσε τις ντομάτες και άφησε να κρυώσει για πέντε λεπτά.
  • Γάρνιρε την τάρτα με το σχοινόπρασο και σέρβιρε.
Ψάχνετε κάποια συνταγή;
MENU
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ