Αρωματική τάρτα ντομάτας με μοτσαρέλα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τραγανή σφολιάτα με φρέσκια ντομάτα, μοτσαρέλα και σχοινόπρασο

Συστατικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 2 μεγάλες ντομάτες σε φέτες
  • αλάτι, πιπέρι
  • σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθέτησε τη σφολιάτα (σε θερμοκρασία δωματίου) σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Με ένα πιρούνι τρύπησε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας, αφήνοντας μόνο το περίγραμμα.
  • Ψήσε τη σφολιάτα στου φούρνο για οκτώ λεπτά, αφαίρεσέ την από το φούρνο και άφησέ την να κρυώσει.
  • Κόψε κάθε φέτα ντομάτας στα δύο και ταμπονάρισέ τες με απορροφητικό χαρτί.
  • Πασπάλισε 3/4 φλιτζανιού μοτσαρέλα στη σφολιάτα και έπειτα τοποθέτησε τις ντομάτες από πάνω.
  • Πασπάλισε και το υπόλοιπο τυρί πάνω από τις ντομάτες και ψήσε για περίπου 20 λεπτά.
  • Αφαίρεσε από το φούρνο, αλατοπιπέρωσε τις ντομάτες και άφησε να κρυώσει για πέντε λεπτά.
  • Γάρνιρε την τάρτα με το σχοινόπρασο και σέρβιρε.

Read More

And More