Burger γαλοπούλας

50 Λέπτα
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Αντικαθιστούμε το κόκκινο κρέας με άπαχο λευκό κρέας γαλοπούλας, σερβίρουμε με γευστικά καραμελωμένα κρεμμύδια και δίνουμε στο burger άλλη διάσταση. Πάντα γευστικό, αλλά όχι πια παχυντικό…

Θερμίδες 307

Συστατικά

  • Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: 1 φλιτζάνι κόκκινο ξύδι
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. allspice τριμμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες
  • Για τα burger: 400 γρ. άπαχο κιμά γαλοπούλας
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιαντρο
  • 1 1/2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. καυτερίο πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. allspice σε σκόνη
  • 1 κ.γ. ηλιέλαιο
  • 4 ψωμάκια ολικής
  • 8 κ.γ. μαγιονέζα light

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το ξύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το allspice σε ένα κατσαρολάκι. Ζέστανε να πάρει μια βράση. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και ανακάτεψε να καλυφθεί
  • Προθέρμανε το γκτιλ και βάλε τον κιμά σε μπολ με το κόλιαντρο, το κύμινο, το καυτερό πιπέρι, αλάτι και allspice. Πλάσε καλά και μοίρασε σε τέσσερα μπιφτέκια
  • Άλειψε τα burger με το λάδι και ψήσε στο γκριλ για τρία με τέσσερα λεπτά από κάθε πλευρά. Βάλε στο τέλος και τα ψωμάκια να φυγανιστούς στο γκριλ
  • Στράγγιξε το κρεμμύδι, άπλωσε 2 κ.γ. μαγιονέζα σε κάθε βάση και συμπλήρωσε το burger, τα κρεμμύδια και το άλλο ψωμάκι

Tip


Read More

And More