Μελιτζανοπιτάκια με κιμά και βερίκοκα

40' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ιδιαίτερα, αλλά πεντανόστιμα. Μια γέμιση από απολαυστική μελιτζάνα, κιμά και αποξηραμένα βερίκοκα θα κάνει όσους τα δοκιμάσουν να απορούν που κρυβόταν τόση γεύση! Τα μικρά ατομικά πιτάκια είναι σπιτικά και θα σου κοστίσουν πολύ λιγότερο από έτοιμα πιτάκια!

Συστατικά

  • Για τη γέμιση: 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ μέτρια μελιτζάνα χωρίς φλούδα και κομμένη σε κύβους
  • 400 γρ. χοιρινό κιμά
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα
  • 1-2 σταγόνες ταμπάσκο ή μία κουταλιά καυτερή σάλτσα
  • Για τη ζύμη: Αλάτι
  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο για άλειμμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άπλωσε τη σφολιάτα σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόψε τη σφολιάτα σε 8 κύκλους διαμέτρου περίπου 15 εκατοστών ο καθένας. Βάλε τη ζύμη στο ψυγείο για 20 λεπτά να σφίξει.
  • Φτιάξε τη γέμιση: ζέστανε σε μεγάλο τηγάνι το λάδι σε μέτρια φωτιά. Μαγείρεψε τις μελιτζάνες με μισό κουταλάκι αλάτι και ανακάτευέ τες περιοδικά μεχρι να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 8 λεπτά. Πρόσθεσε το κρεμμύδι να γυαλίσει, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Βάλε και τον κιμά και σόταρε να πάρει χρώμα. Τέλος πρόσθεσε το σκόρδο και τα βερίκοκα. Άφησε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια χώρισε σε οκτώ ίσα μέρη.
  • Πάρε τώρα τη ζύμη. Άλειψε τις άκρες κάθε κύκλου σφολιάτας με αυγό. Βάλε στον μισό κύκλο από μία μερίδα κιμά. Δίπλωσε τη ζύμη ώστε να φτιάξεις ένα μισοφέγγαρο. Κλείσε καλά τη ζύμη πατώντας την άκρη με πιρούνι ή με cutter για να κάνεις και ομοιόμορφο σχέδιο. Πιρούνιασε σε 2 σημεία κάθε μισοφέγγαρο.
  • Βάλε τις πιτούλες σε ταψί στο οποίο έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Βάλε τις πίτες στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Άλειψε τις πίτες με αυγό και ψήστες μέχρι να ροδίσουν, περίπου 40′ λεπτά. Άφησέ τες 10′ λεπτά να κρυώσουν πριν τις σερβίρεις.

Tip


Read More

And More