Νόστιμα παξιμάδια με ελαιόλαδο

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ετοίμασέ τα μόνη σου και κάνε τις σαλάτες σου, τα διάφορα ορκετικά και τον κρητικό ντακο εντελός ξεχωριστό!

Συστατικά

  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ½ -2 ποτήρια χλιαρό νερό περίπου
  • 40 γρ.νωπή μαγιά ή 1 ½ φακελάκι ξερή
  • 1 κ.γλ γλυκάνισο
  • 1 κ.σούπας αλάτι
  • 2 κ.σούπας ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα βαθύ μπολάκι διάλυσε τη μαγιά με ½ ποτήρι απ το νερό της συνταγής και πρόσθεσε 3-4 κουταλιές αλεύρι να γίνει ένας χυλός. Βάλε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει
  • Σε λεκάνη κοσκίνισε το αλεύρι και βάλε το αλάτι ,τη ζάχαρη, το γλυκάνισο και ανακάτεψε
  • Πρόσθεσε το ελαιόλαδο και ανακάτεψε με τα χέρια να νωτίσει όλο το αλεύρι.
  • Πρόσθεσε τη φουσκωμένη μαγιά και το υπόλοιπο νερό (χλιαρό) και ζύμωσε μέχρι να γίνει απαλή και μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
  • Σκέπασε τη ζύμη και άφησέ την σε ζεστό μερός να φουσκώσει (να διπλασιαστεί) για 1 ώρα
  • Πλάσε 2 μπαστούνια και βάλτα σε λαδωμένο ταψί. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μακρόστενες φόρμες κέικ
  • Άφησε και πάλι σε ζεστό μέρος να φουσκώσει
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200ºC
  • Ψήσε για 45 περίπου λεπτά
  • Άφησε να κρυώσει και κόψε σε φέτες
  • Ψήσε ξανά τις φέτες (στον αέρα) στους 150ºC μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά

Tip


Read More

And More