Πίτσα με σύκα

50 Λέπτα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Γλυκά σύκα σε ροδέλες κάνουν την πίτσα μια ολοκαίνουρια εμπειρία! Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα… παρακαλάς να μην τελειώσει ο Σεπτέμβρης για να μπορείς να βρίσκεις σύκα! 

Συστατικά

  • 230 γρ. χοιρινή πανσέτα ή μπέικον κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 12 ώριμα σύκα κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • ½ φλιτζ ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτ φρέσκο τυρί ρικότα ή ανθότυρο
  • 2 κ.γλ ζάχαρη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ζύμη για πίτσα
  • Λίγο καλαμποκάλευρο για πασπάλισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σωτάρισε την πανσέτα (ή το μπέικον) σε μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ροδίσει και να βγάλει το λίπς του, περίπου 15 με 20 λεπτά. Βάλτο σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσει.
  • Αφού απομακρύνεις το λίπος από το τηγάνι βάλε τα κρεμμύδια, πασπάλισε με τη ζάχαρη και λίγο πιπέρι. Δυνάμωσε τη φωτιά και σωτάρισέ τα ανακατεύοντας περιοδικά μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν ελαφρά, 15 με 20 λεπτά. Βγάλτα από τη φωτιά και άφησέ τα στην άκρη.
  • Χώρισε τη ζύμη της πίτσας στα 4. Σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε το κάθε τέταρτο της ζύμης ώστε να κάνεις έναν κύκλο με διάμετρο περίπου 16 εκατοστά.
  • Βάλε κάθε πίτσα σε αντικολλητικό χαρτί που έχεις πασπαλίσει με μια γενναία ποσότητα καλαμποκάλευρο. Τρύπα το κέντρο κάθε πίτσας σε αρκετά σημεία με ένα πιρούνι.
  • Χώρισε τα κρεμμύδια ισομερώς σε κάθε πίτσα. Άφησε κενό περίπου 1,5 εκατοστό από την εξωτερική περίμετρο της πίτσας. Βάλε πάνω από τα κρεμμύδια τα σύκα, ρίξε λίγη πανσέτα, ελιές και στο τέλος λίγο τυρί.
  • Βάλε τις πίτσες σε ταψί και ψήστε τες μέχρι να γίνει τραγανή η ζύμη και να ροδίσει και να ψηθούν τα υλικά περίπου 20 με 25 λεπτά.
  • Σερβίρονται ζεστές

Tip


Read More

And More