Πλεξούδα με βότανα και τυριά

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό “ψωμί” με γέμιση τριών τυριών και μυρωδικά

Συστατικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 120 gr mascarpone σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 φλ. γραβιέρα Νάξου
  • 2 κ. σούπας παρμεζάνα
  • 1 κ. σούπας σχοινόπρασο
  • 1 κ. γλυκού θυμάρι
  • 1 κ. γλυκού φασκόμηλο
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
  • 1 αυγό χτυπημένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και άπλωσε τα φύλλα σε μια καθαρή επιφάνεια δίπλα δίπλα.
  • Βάλε ένα μπολ με διάμετρο 12 cm πάνω στο κάθε φύλλο και κόψε δύο ίδιους κύκλους.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το mascarpone με τη γραβιέρα, την παρμεζάνα, το σχοινόπρασο, το θυμάρι, το φασκόμηλο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Άπλωσε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω στα δύο φύλλα και με προσοχή βάλε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο.
  • Μετάφερε τα φύλλα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τοποθέτησε στο κέντρο τους ένα μπολ με διάμετρο έξι cm και με ένα μαχαίρι κόψε γύρω του το φύλλο σε 16 ίσες λωρίδες.
  • Αφαίρεσε το μπολ και με προσοχή στριφογύρισε κάθε λωρίδα σαν πλεξούδα.
  • Τρύπησε ελαφρώς κάθε πλεξούδα με ένα πιρούνι, ρίξε ένα κουταλάκι νερό στο χτυπημένο αυγό και με ένα πινέλο πέρασε από πάνω τα φύλλα.
  • Ψήσε στη μεσαία θέση του φούρνου για 20 με 2 λεπτά, άφησέ το να κρυώσει για 10 λεπτά και σέρβιρε.

Read More

And More