Σπιτική πίτσα με αρωματικά βότανα και λαχανικά

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
3
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Πεντανόστιμη ζυμωτή πίτσα με μυρωδικά, αγκινάρα και ελιές

Συστατικά

  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 φλ. + έξτρα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
  • 3/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 2/3 φλ. πολύ ζεστό νερό
  • 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1/4 κ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1/4 κ. γλυκού μαϊντανός ξερός
  • 1/2 φλ. καρδιές αγκινάρας ψιλοκομμένες
  • 1/3 φλ. λιαστές ντομάτες σουρωμένες
  • 1/3 φλ. ελιές ψιλοκομμένες
  • 1/4 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. φέτα θρυμματισμένη
  • βασιλικός ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην χαμηλή θέση.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε ένα φλιτζάνι αλεύρι με την μαγιά, την ζάχαρη και το αλάτι.
  • Πρόσθεσε νερό και τρεις κουταλιές λάδι, ανακατεύοντας για ένα λεπτό.
  • Άρχισε να προσθέτεις σιγά-σιγά αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη ελαφρώς κολλώδης.
  • Αλεύρωσε μια καθαρή επιφάνεια και ζύμωσε την ζύμη για περίπου τέσσερα λεπτά, μέχρι να γίνει ελαστική.
  • Άφησε την ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και έπειτα πλάσε σε ένα μεγάλο ρολό.
  • Μετάφερε το ζυμάρι σε ένα λαδωμένο ταψί και άνοιξέ το σε οβάλ σχήμα.
  • Άλειψε την ζύμη με το υπόλοιπο λάδι και πασπάλισε με τα ξερά βότανα.
  • Άπλωσε από πάνω τις αγκινάρες, το κρεμμύδι, τις λιαστές ντομάτες και τις ελιές.
  • Ψήσε για περίπου 15 λεπτά, αφαίρεσε από τον φούρνο, πασπάλισε με την φέτα, τον βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σέρβιρε.

Read More

And More