Σπιτική πίτσα με πέστο καρότου και μυρωδικά

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αρωματική πίτσα με χειροποίητη ζύμη, πέστο από φύλλα καρότου και φρέσκα βότανα

Συστατικά

  • 2 κ. γλυκού ζάχαρη
  • ½ κ. γλυκού ξερή μαγιά
  • 2¼ φλ. αλεύρι γοχ
  • 1½ κ. σούπας + έξτρα για το ψήσιμο ελαιόλαδο
  • 2 κ. γλυκού αλάτι
  • ⅓ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κ. σούπας χυμός lime
  • 1 φλ. + έξτρα για το σερβίρισμα φρέσκος βασιλικός
  • 1 φλ. + έξτρα για το σερβίρισμα φύλλα καρότου
  • ⅓ φλ. + έξτρα για το σερβίρισμα ελαιόλαδο
  • ¼ φλ. + έξτρα για το σερβίρισμα δυόσμος
  • αλάτι
  • 4 μέτρια καρότα σε φλοίδες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Στον κάδο του μίξερ ανακάτεψε την ζάχαρη με την μαγιά και 1/4 φλιτζανιού ζεστό νερό με τον αναδευτήρα ζύμης.
  • Πρόσθεσε το αλεύρι και το λάδι και συνέχισε να ανακατεύεις σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου έξι λεπτά.
  • Κάλυψε την ζύμη και άφησέ την για μισή ώρα να “ξεκουραστεί” σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Πρόσθεσε το αλάτι και πλάσε την ζύμη μέχρι να το αφομοιώσει.
  • Κόψε το ζυμάρι στην μέση και πλάσε δύο μπάλες.
  • Βάλε τις μπάλες ζύμης σε δύο μπολ, ράντισέ τες με μπόλικο λάδι, κάλυψέ τες με μεμβράνη και άφησέ τες στο ψυγείο για μία ημέρα.
  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 270 βαθμούς και άφησε την ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Στο μπλέντερ χτύπησε την παρμεζάνα με το σκόρδο, τον χυμό lime, τον βασιλικό, τα φύλλα καρότου, το λάδι και τον δυόσμο με αλατοπίπερο.
  • Πλάσε τα δύο ζυμάρια σε στρογγυλό σχήμα και τοποθέτησέ τα σε ελαφρώς λαδωμένα ταψιά για πίτσα.
  • Μοίρασε από πάνω το πέστο καρότου και τις φλοίδες καρότου.
  • Ράντισε με λάδι, πασπάλισε με αλάτι και ψήσε για περίπου 12 λεπτά.
  • Όταν κρυώσει ελαφρώς η πίτσα, πασπάλισε με έξτρα φύλλα καρότου, βασιλικού και δυόσμου και σέρβιρε.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164