Συνταγή για αυθεντική πίτσα ναπολιτάνα

2 ώρες και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μία πίτσα από την Ιταλία που θα λατρέψεις για την τραγανή της ζύμη, την υγρή κόκκινη σάλτσα και τη δροσιστική μοτσαρέλα. Δες πώς θα την ετοιμάσεις!

Συστατικά

Για τη ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 25 γρ. νωπή μαγιά
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 4 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

  • 6 ντοματίνια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι

Για τη γέμιση:

  • 300 γρ. μοτσαρέλα, σε ροδέλες
  • Κλωνάρια βασιλικού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, ετοιμάζεις τη ζύμη. Αρχικά, σε ένα μεγάλο μπολ, αδειάζεις το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το ελαιόλαδο. Περιμένεις 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Προσθέτεις σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Κάνεις τη ζύμη μία μπάλα και σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την πλάθεις για 5-10 λεπτά μέχρι να γίνει απαλή και εύπλαστη.
  • Μεταφέρεις σε ένα μπολ και αφήνεις στην άκρη να φουσκώσει για 40 λεπτά.
  • Μόλις περάσει το διάστημα αυτό, μοιράζεις τη ζύμη σου σε δύο κομμάτια και την ανοίγεις σε δύο στρογγυλά ταψιά με αλεύρι στη βάση. Τα αφήνεις για 40 λεπτά ακόμη να φουσκώσει και παράλληλα προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Παράλληλα, ετοιμάζεις τη σάλτσα ντομάτας. Σε ένα μπολ, λιώνεις με ένα πιρούνι τα ντοματίνια και σταδιακά προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά. Ομογενοποιείς με μία ξύλινη κουτάλα και απλώνεις στις δύο ζύμες αφού φουσκώσουν.
  • Προσθέτεις από πάνω την μοτσαρέλα και το βασιλικό και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

Read More

And More