Συνταγή για ελληνική πίτσα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μία εύκολη πίτσα, για εσένα που αγαπάς την ελληνική κουζίνα και τα μεσογειακά αρώματα

Συστατικά

  • 2 κουτ. της σούπας ντοματοπελτέ
  • 1/2 φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 μικρές ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες
  • 2 πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 8 μεγάλες ελιές θρούμπες, κομμένες στα δύο
  • 4 ελιές καλαμών, κομμένες στα δύο
  • 300 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί (της επιλογής σου)
  • 1/2 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
  • 1 έτοιμη ζύμη για πίτσα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Σε έναν ελαφρά αλευρωμένο πάγο, με έναν ξύλινο πλάστη, ανοίγεις τη ζύμη σε όλη της την έκταση.
  • Απλώνεις τη σάλτσα ντομάτας, την τριμμένη φέτα, τις ροδέλες ντομάτας, τα κομματάκια πιπεριάς και τις ελιές. Φροντίζεις να είναι μοιρασμένα ομοιόμορφα. Περιχύνεις το τριμμένο κίτρινο τυρί και τα φύλλα βασιλικού.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
  • Απολαμβάνεις!

Read More

And More