Τορτίγια με καπνιστό σολομό και σος γιαουρτιού

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η συνταγή είναι απλή, κλασική μα πάντα επιτυχημένη. Ο σολομός παντρεύεται με το γιαούρτι και τον άνηθο και διάφορα λαχανικά. Εμείς τον τυλίξαμε σε τορτίγια για τραγανή γεύση και στον παρουσιάζουμε
Θερμίδες 220

Συστατικά

  • 4 τορτίγιες ολικής άλεσης
  • 4 φέτες καπνιστό σολομό
  • 1 γιαούρτι 2%
  • 3-4 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. λεμόνι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό καρότο κομμένο σε σπιρτόξυλα
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 4 φύλλα σγουρό μαρούλι
  • Αλάτι, mix πιπεριών

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε στον κέντρο μιας τορτίγιας το φύλλο μαρουλιού και από πάνω μοίρασε το καρότο και το κρεμμύδι
  • Σε ένα μπολ ανάμειξε το γιαούρτι, τον άνηθο, το λεμόνι και το ελαιόλαδο. Ανακάτεψε και αλατοπιπέρωσε
  • Κόψε κάθε φέτα σολομού σε λωρίδες και μοίρασε στις τορτίγες. Ρίξε από πάνω 2-3 κ.σ. από τη σος γιαουρτιού και τύλιξε
  • Τύλιξε την τορτίγια σαν σουβλάκι με πίτα και βάλε σε ένα φαρδύ χαμηλό ποτήρι για να σταθεί

Tip


Read More

And More