Χορτόψωμο

1,5 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα ψωμί που δεν θέλει να το αφήσεις να φουσκώσει, που θυμίζει λίγο αλμυρό κέικ και θα ικανοποιήσει κάθε ουρανίσκο! Αγόρασε τα υλικά σου εδώ

Συστατικά

  • 1 κιλό αλεύρι (μισό σκληρό, μισό μαλακό)
  • 2 ποτήρια του νερού ελαιόλαδο
  • 3 ποτήρια νερό (ίσως και περισσότερο, ανάλογα με το αλεύρι)
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • λιγότερος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • λίγο αλάτι
  • 2 φακελάκια baking powder ( ή 8 κοφτά κουταλάκια του γλυκού)
  • 1 κουταλάκι σόδα διαλυμένη σε νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε το αλεύρι σου με το baking
  • Βάλε το αλεύρι σε λεκανάκι και κανε μια λακουβίτσα.
  • Ρίξε το λάδι, τη σόδα, τα μυρωδικά, λίγο αλάτι και το νερό.
  • Ανακάτεψε όλα τα υλικά σου καλά.
  • Στρώσε σε λαδωμένη λαμαρίνα του φούρνου ή σε φόρμες για κέικ.
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, περίπου για μία ώρα ή μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά

Tip

Εναλλακτικά μπορείς να το κάνεις με αλεύρι φάριν απ οπότε δεν θα χρειαστείς σόδα και baking powder.

Read More

And More