Αυγά στο τηγάνι με πράσινα λαχανικά και κόκκινη σάλτσα.

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια τέλεια καλοκαιρινή συνταγή με πλούσια γεύση.
Θερμίδες: 196/ μερίδα

Συστατικά

  • 1 ματσάκι σπαράγγια, κομμένα
  • 200γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
  • 2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα
  • 2κ. γλυκού σπόρους κύμινο
  • 1 πρέζα πιπέρι πιπέρι καγιέν
  • 4 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 50γρ. αρακάς
  • 50γρ. φασόλια
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 50γρ. καλαμπόκι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγάνι ζέστανε το λάδι.
  • Πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια, τα σπαράγγια και το μπρόκολο και σόταρε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Πρόσθεσε το κύμινο, το πιπέρι, τις ντομάτες με τα ζουμιά τους και τον μαϊντανό και ανακάτεψε καλά.
  • Σκέπασε με ένα καπάκι και άφησέ τα να βράσουν.
  • Έπειτα, πρόσθεσε τον αρακά, τα φασόλια και το καλαμπόκι, ανακάτεψε καλά, σκέπασε ξανά το τηγάνι και
  • μαγείρεψε για 2 λεπτά ακόμα.
  • Κάνε τέσσερις λακούβες μέσα στο τηγάνι και σπάσε τα αυγά.
  • Σκέπασε ξανά το τηγάνι με το καπάκι.
  • Το φαγητό θα είναι έτοιμο όταν τα αυγά θα έχουν γίνει άσπρα και σταθερά.

Read More

And More