Bahian Shrimp Stew…Συνταγή από το Hollywood

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μπορεί να μην έχει καμία σχέση με την ελληνική κουζίνα, αλλά…είναι η συνταγή της Penelope Cruz. Woman On Top λοιπόν, η ταίνια που η Penelope κέρδισε τους τηλεοπτικούς δέκτες ως τηλε-μαγείρισσα!

Συστατικά

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3-4 πιπεριές chily
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Πάπρικα
  • Κόκκους κόκκινου πιπεριού σπασμένου
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 3 φλιτζάνια γάλα καρύδας
  • 500 γρ ντοματάκια κονσέρβα ολόκληρα
  • Αλάτι
  • 1 φλιτζάνι μαλακή κόρα ψωμιού
  • 1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό γαρίδες φρέσκιες
  • 1/2 φιλέτο μπακαλιάρου
  • 1/4 του φλιτζανιού φρέσκο κόλιαντρο 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σόταρε το κρεμμύδι με τις πιπεριές, το σκόρδο, την πάπρικα και την κόκκινη πιπεριά σε 2 κ.σ ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι
  • Πρόσθεσε το γάλα καρύδας, τις ντομάτς, αλάτι και άφησε το μείγμα να βράσει. Χαμήλωσε τη φωτιά και άσε να πιει τα υγρά του για 15 λεπτά
  • Πρόσθεσε την ψύχα του ψωμιού και το φυστικοβούτυρο και ανακάτεψε να αναμειχθούν καλά και να γίνουν μια παχύρευστη σάλτσα.
  • Ζέστανε σε ένα τηγάνι 3 κ.σ λάδι και ψήσε τις γαρίδες για 3 λεπτά. Πρόσθεσέ τες στο μείγμα της σάλτσας
  • Στο ίδιο τηγάνι ψήσε το φιλέτο μπακαλιάρου και ψήσε να πάρει χρώμα 3-4 λεπτά
  • Απαλά πρόσθεσε και το ψάρι στην σάλτσα…πασπάλισε με φρεσκοκομμένο κόλιαντρο και σέρβιρε.

Tip

Δες εδώ τις βασικές οδηγίες για να ψήσεις σωστά όλα σου τα θαλασσινά!

Read More

And More