Banana Cake

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Πεντανόστιμο και τέλεια λύση για κολατσιό στο γραφείο!

Συστατικά

  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. της σούπας σόδα μαγειρέματος
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο
  • 1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 4 μπανάνες, ξεφλουδισμένες και λιωμένες
  • 2/3 φλιτζάνια βουτυρόγαλα
  • 1/2 φλιτζάνια τριμμένα αμύγδαλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Αλευρώνεις ελαφρά μία φόρμα για κέικ.
  • Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύεις και αφήνεις στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις το βούτυρο, τη λευκή και την καστανή ζάχαρη, μέχρι να γίνουν ένα. Προσθέτεις και χτυπάς τα αβγά ένα τη φορά. Ρίχνεις τις μπανάνες σε φέτες. Προσθέτεις το μείγμα στο μικρό μπολ και το βουτυρόγαλα. Πασπαλίζεις με το τριμμένο αμύγδαλο. Ανακατεύεις με μία σπάτουλα.
  • Περιχύνεις το μείγμα στη φόρμα κέικ.
  • Ψήνεις στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
  • Μόλις ψηθεί, το τοποθετείς σε μία πετσέτα, για να “στεγνώσει”.
  • Απολαμβάνεις!

Read More

And More