Barilla Legumes: Αυτό είναι το επόμενο success story στην κουζίνα σου!

Advertisement

Από την ρόκα στο kale, από το cronut στο μπουγατσάν και από τα νεοϋορκέζικα ζεστά σάντουιτς στα bao buns. Και κάπου ανάμεσά τους μπαίνει το chorizo, η γκοργκοντζόλα και η σος hollandaise. Όλες οι παραπάνω έννοιες έχουν ένα κοινό. Ή μάλλον έχουν αρχικά το προφανές: αναφέρονται όλες στο φαγητό. Υπάρχει, όμως, και το “κρυφό” χαρακτηριστικό που τις ενώνει και δεν είναι άλλο από τα trends! Ναι, έχουν αποτελέσει όλα τους τάση στην γαστρονομία, έχουμε μιλήσει αμέτρητες ώρες για αυτά και κυρίως τα έχουμε γευτεί ξανά και ξανά, μην μπορώντας να αντισταθούμε στην εθιστική… επέλασή τους! Σήμερα, λοιπόν, θα σου μιλήσω για ένα νέο κεφάλαιο που θα μπει στην ζωή κάθε πιστού… καλοφαγά! Και στο υπογράφω εγώ, που είμαι γνήσια foodie και μονίμως ψάχνω την καινούρια, πρωτοποριακή και ασυναγώνιστη γεύση για την οποία όλοι θα μιλάνε σε λίγο καιρό! Ε, λοιπόν, βρήκα το επόμενο success story!

Το όνομά τους είναι Barilla Legumes που, όπως φαίνεται και από το όνομά τους, είναι η νέα σειρά προϊόντων της αγαπημένης Ιταλικής εταιρίας που φτιάχνονται από αλεύρι οσπρίων! Οι γενοβέζικες Penne που παράγονται από 100% αλεύρι κόκκινης φακής και τα σισιλιάνικα Casarecce (προφέρονται καζαρέτσε) που αποτελούνται από 100% αλεύρι ρεβιθιού είναι δύο νέα είδη γαστρονομικής “τρέλας” που θα σε κυριεύσει!

Τα πράγματα είναι απλά! Τα Barilla Legumes παράγονται από καθαρό αλεύρι κόκκινης φακής ή ρεβιθιού, το οποίο ζυμώνεται για αρκετή ώρα με νερό και έπειτα πλάθεται για να πάρει την τελική μορφή της πένας ή του καζαρέτσε αντίστοιχα! Και αυτό, φίλοι μου, είναι η πιο πρωτότυπη ιδέα που έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό! Και φυσικά, μην ξεχνάμε πόσο θρεπτική τροφή είναι τα όσπρια, κάνοντας έτσι τα νέα προϊόντα μια γευστική πρόταση γεμάτη πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και μικρο-θρεπτικά συστατικά, ενώ δεν περιέχουν καθόλου γλουτένη!

Και για να σου κάνω τα Barilla Legumes ακόμα πιο ακαταμάχητα, να τονίσω πως η τέλεια al dente υφή τους απαιτεί μόλις 7-9 λεπτά βρασμού, ενώ μπορείς να τα συνδυάσεις με ό,τι περνάει από το μυαλό σου! Θέλεις να τους προσθέσεις ψητά λαχανικά ή να τα συμπεριλάβεις σε κρύες σαλάτες; Προτιμάς να τα σερβίρεις με ένα ποσαρισμένο φιλέτου ψαριού ή με ένα ζουμερό μοσχάρι; Όποια συνταγή κι αν επιλέξεις, το σίγουρο είναι ότι θα σε “ταξιδέψουν” σε ένα ολοκαίνουριο γευστικό μονοπάτι!