Boulangerie “TLIFE”! Συνταγές για να αποφύγεις την κρίση!

Μήπως δίνεις πολλά για ψωμί και προϊόντα άρτου τον τελευταίο καιρό; Όλη αυτή η υπόθεση με την αύξηση στις τιμές των σιτηρών σε έχει προβληματίσει. Πόσω μάλλον όταν θυμάσαι πόσο νόστιμο ήταν το ψωμί που έτρωγες όταν ήσουν μικρή στο χωριό.

Ακόμη και Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος, καλεί τους καταναλωτές σε μποϋκοτάζ των προϊόντων σε περίπτωση που ακολουθήσουν νέες αυξήσεις. Είτε θέλεις να στείλεις κι εσύ το μήνυμα σου κατά της ακρίβειας, είτε να δοκιμάσεις την τέχνη σου στην αρτοπαρασκευή το TLIFE είναι εδώ για να σου δώσει ιδέες και συνταγές για νόστιμα ψωμιά, παξιμάδια και τραγανά κριτσίνια.

Αν ποτέ βρέθηκες στην Γαλλία, είναι σίγουρο πως θα απόρησες πως καταφέρνουν να έχουν τόσο νόστιμο ψωμί. Η γαλλική μπαγκέτα είναι αφράτη και παράλληλα τραγανή, ενώ αποτελεί μοναδική…βάση για λαχταριστά σάντουιτς.

Όσο κι αν σου φαίνεται ακατόρθωτο, θα δεις πως εύκολα θα τις ετοιμάσεις και θα εντυπωσιάσεις όποιον τις δοκιμάσει.

Αν κάθε φορά που καλείς τις φίλες σου για καφέ, προβληματίζεσαι τι να τις κεράσεις, η συνταγή αυτή είναι η κατάλληλη επιλογή. Δεν έχουν πολλή ζάχαρη, ενώ αντί για βούτυρο, η συνταγή χρησιμοποιεί έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Η δόση θα σου βγάλει αρκετά για να έχεις για πολλές ημέρες. Εσύ φρόντισε να τα φυλάξεις σε ένα μεταλλικό κουτί που κλείνει καλά και θα είναι νόστιμα και μυρωδάτα όπως την πρώτη μέρα που τα έβγαλες από το φούρνο.

Ένα τραγανό κριτσίνι μπορεί να συνοδεύσει τέλεια τα λαχταριστά σου ντιπ. Ακόμη και με λίγο νόστιμο τυρί της επιλογής σου, αποτελεί το ιδανικό σνακ.
Ετοίμασέ τα και σέρβιρε φρέσκα κριτσίνια με:

2. Σπιτική μαγιονέζα από τα χεράκια σου.

3. Εξωτική σάλτσα γουακαμόλε

ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ

Σου έχει λείψει η γεύση χωριάτικου ψωμιού, την οποία δύσκολη μπορείς να βρεις ακόμη και στον καλύτερο φούρνο. Το μυστικό του; Μα φυσικά το προζύμι. Οι παλιές νοικοκυρές είχαν όλες προζύμι στο σπίτι τους, με το οποίο και έφτιαχναν ψωμι. Αν έχεις προσπαθήσει να βρεις και δυσκολεύεσαι, δες βήμα, βήμα πως θα ετοιμάσεις μόνη σου προζύμι! Μπορεί να ακούγεται δύσκολο αλλά είναι απλό. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγο αλεύρι και νερό! ΔΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΠΡΟΖΥΜΙ

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΣΕΦ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ


Για το τέλος αφήσαμε την γλυκιά στυνταγή από τα χεράκια της Βέφας Αλεξιάδου. Μπισκότα με γέμιση μαρμελάδα. Διάλεξε την μαρμελάδα που σου αρέσει περισσότερο και ετοίμασε τα μπισκοτάκια, όπως ακριβώς σου περιγράφει η Βέφα.

MΠΙΣΚΟΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

*Από τις συνταγές που δημοσιεύονται στο www.vefashouse.gr

Read More

And More