Burger με χορτοφαγικό κιμά

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια εναλλακτική συνταγή χωρίς κρέας που θα σου θυμίσει… light fast food.

Θερμίδες: 289/ μερίδα

Συστατικά

  • 2κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 2κ. γλυκού φρέσκο σκόρδο, λιωμένο
  • 1/2 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 1/4 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους (+ μερικές ροδέλες γαρνίρισμα)
  • 4φλ. κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 3/4φλ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • 1/2φλ. ζωμό λαχανικών
  • 1κ. σούπας+2κ. γλυκού ζάχαρη καστανή
  • 1+1/2κ. σούπας ντοματοπολτός
  • 1κ. σούπας σόγια σος
  • 1κ. γλυκού ξίδι
  • 1/2κ. γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • 3/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2κ. γλυκού μουστάρδα
  • Μαϊντανός για πασπάλισμα
  • 4 ψωμάκια για burger

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο, την πιπεριά και το κρεμμύδι και μαγείρεψε για περίπου 2-3 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το κουνουπίδι και μαγείρεψε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  • Πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι τη μουστάρδα, και ανακάτεψε καλά.
  • Αύξησε τη θερμοκρασία και φέρε το φαγητό σε γρήγορο βρασμό.
  • Στη συνέχεια, μείωσε τη θερμοκρασία στη μέση και σιγόβρασε, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου το υγρό να εξατμιστεί (περίπου 10 λεπτά).
  • Μοίρασε το μείγμα στα 4 ψωμάκια και πασπάλισε με μαϊντανό και τα κρεμμύδια σε ροδέλες.

Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164