Burger με χορτοφαγικό κιμά

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια εναλλακτική συνταγή χωρίς κρέας που θα σου θυμίσει… light fast food.

Θερμίδες: 289/ μερίδα

Συστατικά

  • 2κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 2κ. γλυκού φρέσκο σκόρδο, λιωμένο
  • 1/2 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 1/4 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους (+ μερικές ροδέλες γαρνίρισμα)
  • 4φλ. κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 3/4φλ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • 1/2φλ. ζωμό λαχανικών
  • 1κ. σούπας+2κ. γλυκού ζάχαρη καστανή
  • 1+1/2κ. σούπας ντοματοπολτός
  • 1κ. σούπας σόγια σος
  • 1κ. γλυκού ξίδι
  • 1/2κ. γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • 3/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2κ. γλυκού μουστάρδα
  • Μαϊντανός για πασπάλισμα
  • 4 ψωμάκια για burger

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο, την πιπεριά και το κρεμμύδι και μαγείρεψε για περίπου 2-3 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το κουνουπίδι και μαγείρεψε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  • Πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι τη μουστάρδα, και ανακάτεψε καλά.
  • Αύξησε τη θερμοκρασία και φέρε το φαγητό σε γρήγορο βρασμό.
  • Στη συνέχεια, μείωσε τη θερμοκρασία στη μέση και σιγόβρασε, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου το υγρό να εξατμιστεί (περίπου 10 λεπτά).
  • Μοίρασε το μείγμα στα 4 ψωμάκια και πασπάλισε με μαϊντανό και τα κρεμμύδια σε ροδέλες.

Read More

And More