Burgers από λευκά φασόλια και σπανάκι

35 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το ξέρω. Είσαι κι εσύ – όπως ήμουν κι εγώ – της άποψης πως όσπρια και λαχανικά μας κάνουν κάτι υγιεινό μεν, ολίγον άνοστο δε!! Για δοκίμασε αυτό το burger από λευκά φασόλια και διάφορα λαχανικά και τα ξαναλέμε…

353 θερμίδες/μερίδα

Συστατικά

  • 1 κονσέρβα λευκά φασόλια στραγγισμένα (ή αντίστοιχη ποσότητα βρασμένα φασόλια)
  • 1 ½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • ¼ φλιτζανιού τριμμένο καρότο
  • ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Για το σερβίρισμα: 4 φέτες καλό χωριάτικο ψωμί (ή άλλο φρέσκο ψωμί) ελαφρά ψημένες
  • 1 φλιτζάνι σπανάκι
  • Για τη σάλτσα ντομάτας: 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μέτριου μεγέθους μπολ λιώσε τα φασόλια με ένα πιρούνι ή μύλο. Πρόσθεσε τη μισή φρυγανιά, το καρότο, το κρεμμύδι, το αυγό, τη μισή ποσότητα μαϊντανού, 1 κουταλιά ελαιόλαδο και από μία πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ζύμωσε ελαφρά
  • Σε ένα βαθύ πιάτο ανάμιξε την υπόλοιπη φρυγανιά και τον υπόλοιπο μαϊντανό
  • Φτιάξε 4 μεγάλα “μπιφτέκια” από το μίγμα σου και πανάρισέ τα στο μίγμα της φρυγανιάς
  • Ζέστανε 2 κουταλιές λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ψήσε τα μπιφτέκια 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν
  • Σε κάθε φέτα ψωμιού βάλε σπανάκι και από πάνω το μπιφτέκι. Σέρβιρε με λίγη σάλτσα ντομάτας.
  • Ετοίμασε τη σάλτσα ντομάτας: Βάλε τη ντομάτα σε μίξερ και χτύπησέ την μέχρι να γίνει όσο πηχτή θέλεις. Βάλτην σε ένα μπολ και πρόσθεσε το βασιλικό και αλατοπίπερο

Tip

Μπορείς φυσικά να πάρεις ώριμες ντομάτες και να ετοιμάσεις με αυτές τη σάλτσα κι όχι με κονσέρβα

Read More

And More