Cake λεμονιού με γιαούρτι

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
18
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Δροσερό cake λεμονιού με γιαούρτι αντί για γάλα.

Συστατικά

  • 2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα βούτυρο
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 40 γρ. baking powder
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κεσεδάκι με γιαούρτι ή 250 ml γάλα
  • Αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Βουτυρώνεις δύο φόρμες cake.
  • Σε ένα μπολ αναμιγνύεις το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
  • Σε ένα άλλο μπολ προσθέτεις τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο και χτυπάς με μίξερ χειρός.
  • Στο μπολ με το αλεύρι προσθέτεις το παραπάνω μείγμα και το γιαούρτι. Χτυπάς με το μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτεις το χυμό λεμονιού για γεύση.
  • Προσθέτεις το μείγμα στις δύο φόρμες cake.
  • Ψήνεις στο φούρνο για περίπου 35 λεπτά στους 180 βαθμούς C. Αφού ψηθούν, τα αφήνεις για 10 λεπτά σε κλειστό φούρνο.
  • Ρίχνεις το ξύσμα από τα δύο λεμόνια και σερβίρεις.

Read More

And More