O Antonio Carluccio μας δίνει τη συνταγή για το αυθεντικό σισιλιάνικο παγωτό που εδώ το λέμε παγωτό… κασάτο! Αγόρασε τα υλικά σου με ένα κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 ασπράδια
- 70 γραμμ. ζάχαρη
- 100 γραμμ. τυρί ρικότα
- 20ml γάλα +λίγο ακόμη
- 400ml κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμ. λεπτόρευστο μέλι, ζεστό
- 100 γραμμ. φρούτα κάντιτα (φρουί γλασέ) ψιλοκομμένα
- 50 γραμμ. κουκουνάρι ψημένο
- 50 γραμμ. ψιλοκομμένη bitter σοκολάτα
- 80 γραμμ. ψιλοκομμένα φυστίκια Αιγίνης
- 8-10 κερασάκια μαρασκίνο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Χτύπησε τα ασπράδια να αρχίζουν να γίνονται μαρέγκα και ρίξε σταδιακά τα 50 γραμμάρια από τη ζάχαρη.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τη ρικότα με λίγο γάλα να μαλακώσει και να αφρατέψει.
- Σε τρίτο μπολ χτύπα την κρέμα γάλακτος σε μια αφράτη σαντιγύ.
- Ρίξε το μέλι στα ασπράδια και ανακατεύοντας απαλά πρόσθεσε τη σαντιγύ και τη ρικότα.
- Πρόσθεσε το φρουί γλασέ, το κουκουνάρι και τη σολοκάτα.
- Βάλε το μίγμα σε πλαστικό των 1,2 λίτρων, σκέπασέ το και βάλ’ το στην κατάψυξη για 12 ώρες.
- Πριν σερβίρεις φτιάξε μία σως: βάλε τα φυστίκια με τα 20 γραμμάρια ζάχαρης και τα 20 ml γάλακτος σε μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια σος.
- Βούτα το πλαστικό με το παγωτό σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και αναποδογύρισέ το σε πιατέλα.
- Κόψε το παγωτό σε φέτες και σέρβιρε με τη σος και μερικά κερασάκια μαρασκίνο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ