Cassata Semifredda

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

O Antonio Carluccio μας δίνει τη συνταγή για το αυθεντικό σισιλιάνικο παγωτό που εδώ το λέμε παγωτό… κασάτο! Αγόρασε τα υλικά σου με ένα κλικ εδώ

Συστατικά

  • 4 ασπράδια
  • 70 γραμμ. ζάχαρη
  • 100 γραμμ. τυρί ρικότα
  • 20ml γάλα +λίγο ακόμη
  • 400ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμ. λεπτόρευστο μέλι, ζεστό
  • 100 γραμμ. φρούτα κάντιτα (φρουί γλασέ) ψιλοκομμένα
  • 50 γραμμ. κουκουνάρι ψημένο
  • 50 γραμμ. ψιλοκομμένη bitter σοκολάτα
  • 80 γραμμ. ψιλοκομμένα φυστίκια Αιγίνης
  • 8-10 κερασάκια μαρασκίνο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χτύπησε τα ασπράδια να αρχίζουν να γίνονται μαρέγκα και ρίξε σταδιακά τα 50 γραμμάρια από τη ζάχαρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τη ρικότα με λίγο γάλα να μαλακώσει και να αφρατέψει.
  • Σε τρίτο μπολ χτύπα την κρέμα γάλακτος σε μια αφράτη σαντιγύ.
  • Ρίξε το μέλι στα ασπράδια και ανακατεύοντας απαλά πρόσθεσε τη σαντιγύ και τη ρικότα.
  • Πρόσθεσε το φρουί γλασέ, το κουκουνάρι και τη σολοκάτα.
  • Βάλε το μίγμα σε πλαστικό των 1,2 λίτρων, σκέπασέ το και βάλ’ το στην κατάψυξη για 12 ώρες.
  • Πριν σερβίρεις φτιάξε μία σως: βάλε τα φυστίκια με τα 20 γραμμάρια ζάχαρης και τα 20 ml γάλακτος σε μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια σος.
  • Βούτα το πλαστικό με το παγωτό σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και αναποδογύρισέ το σε πιατέλα.
  • Κόψε το παγωτό σε φέτες και σέρβιρε με τη σος και μερικά κερασάκια μαρασκίνο.

Tip


Read More

And More