Cheesecake Brownies

5
Mερίδες

Το αγαπημένο σου cheesecake με σοκολάτα και brownies υπόσχεται να απογειώσει τη γεύση σου!
θερμίδες: 140

Συστατικά

  • Για τα brownies:
  • 5 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1/4 φλιτζάνι τσιπς σοκολάτας
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 φλιτζανιού κακάο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι στιγμιαίου εσπρέσο διαλυμένοι σε 1 κουταλιά νερό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  •  
  • Για το cheesecake:
  • 1 πακέτο τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 μεγάλο ασπράδι αυγού, ελαφρώς χτυπημένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Ψέκασε με ένα σπρέι μαγειρικής ένα ταψί.
  • Για τη βάση από brownie, ζέστανε το βούτυρο και τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσουν.
  • Ανακάτεψε.
  • Ανακάτεψε τα επόμενα 4 συστατικά (με το αλάτι) σε ένα μπολ.
  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτύπησε ελαφρά τα αυγά, τη ζάχαρη, το μείγμα εσπρέσο και τη βανίλια. Πρόσθεσε το μείγμα σοκολάτας και ανακάτεψε μέχρι να γίνει λείο.
  • Πρόσθεσε τα ξηρά συστατικά και ανακάτεψε.
  • Ρίξε στη βάση του ταψιού το μείγμα.
  • Για το cheesecake, χτύπησε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το ασπράδι με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα.
  • Ρίξε την κρέμα πάνω από το στρώμα brownie.
  • Με την άκρη ενός μαχαιριού, ανακάτεψε την κρέμα με το brownie.
  • Ψήσε για 30 λεπτά και άφησέ το να κρυώσει.
  • Κόψε σε μικρά τετράγωνα.

Tip


Read More

And More